CHP ve İyi Parti ortak miting yapacak mı?

Yayın tarihi: 22 Şubat 2019 Cuma 7:57 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 7:57 pm

Yerel seçimlerde iş birliği yapan İyi Parti ve CHP’nin ortak miting yapıp yapmayacağı büyük bir merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ortak miting yok” ifadelerini kullandı.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İyi Parti ile ittifak görüşmelerini “kazanma formülleri” üzerinden yürüttüklerini belirterek, “Yani eğer biz kazanamıyorsak AKP’ye kaybettireceğiz. İttifakı bu formül üzerine kurduk” dedi.

Torun, parti içinde tartışma yaratan Mehmet Fatih Bucak’ın Siverek belediye başkan adayı olarak gösterilmesi konusunda ise “Urfa örgütünün talebi” değerlendirmesi yaptı. Torun ayrıca CHP’nin önde olduğu belediyeleri de açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, “Kampanya nasıl olacak. Kılıçdaroğlu’nun miting programı netleşti mi?” sorusuna Torun, “20’nin üzerinde miting yapacak. Mitingden daha çok gittiği yerlerde kanaat önderleriyle yerelde saha çalışmaları yapacak. Takvimi bilmiyorum ama Batman’dan yoğun bir talep var. Planlamayı arkadaşlar yapıyor.” yanıtını verdi.

ORTAK MİTİNG YOK

“Ortak miting yok. Ziyaret de konuşulmadı. Birlikte gitmeyebilir ama Denizli’ye gidecek. Balıkesir’e gidebilir. Belki birlikte bir ziyaret yapılabilir ama miting doğru olmaz.”