CHP ve İYİ Parti Instagram’a erişim engelini mahkemeye taşıdı

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 7:29 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 11:49 pm

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a erişim engeli getirilmesi hakkında Ankara İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açtı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Instagram’a BTK tarafından katalog suçlar sebebiyle erişim engeli getirilmesinin ardından BTK kararını mahkemeye taşıdı. Kararın Anayasa’nın 2, 26 ve 28. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesine aykırı olduğunu belirten Tanal, kararın somut gerekçelere dayanmadığını ve keyfi bir karar olduğunu ifade etti. Tanal, “Bu subjektif karar hakkında Ankara İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemiyle davası açtık” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da, Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesi kararına karşı yargıya başvurarak kararın iptali için dava açtı.

Dervişoğlu, açtığı dava hakkında yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğünün, demokrasinin ve insan haklarının anası olarak kabul edilen bir hak olduğunu belirterek, “Bu hakkın fütursuzca engellenmesi düşünce özgürlüğünün ve insan haklarına dayanan demokratik hukuk devletinin tahrip edilmesi hatta ortadan kaldırılması demektir. Demokratik ve kalkınmış bir Türkiye için yola çıkan İYİ Parti olarak; ülkemize bu kötülüğün yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu karanlık zihniyete karşı mücadelemizi arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Sosyalistler Partisi’nden BTK’ya “İnstagram” suç duyurusu

 

Kaynak: TELE1