CHP ve Fatih Belediyesi arasında ‘çöp’ tartışması

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 9:18 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 9:19 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki Saraçhane Parkı’nda biriken çöpler tartışılmaya devam ediyor. CHP, “sorumluluk yerel belediyede” dedi, Fatih Belediyesi ise alanın büyükşehrin sorumluğunda olduğunu belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’da çöp dağları var” sözlerine, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yanıt verdi. Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasının önünde biriken çöp yığınından, Fatih Belediyesi’nin sorumlu olduğunu belirtti.

“ERDOĞAN GÖREV DAĞILIMINI UNUTTU”

Öztrak, Erdoğan’ın sözlerine, “İBB karşısında çöp dağlarından bahsediyor. Büyükşehir Belediyesi Fatih Belediyesi’nde. Çöpleri toplama görevi de Fatih Belediyesi’nde. Erdoğan, ilçe ve İBB arasındaki görev dağılımını unutmuş” yanıtını verdi.

İBB’nin üniversite yurtları için ücretler belli oldu

FATİH BELEDİYESİ İBB’Yİ SORUMLU TUTTU

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da tartışmaya katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden aldığı evraklarla açıklama yapan Turan, Saraçhane Parkı’nın bakım ve temizlik işlerinden büyükşehrin sorumlu olduğunu söyledi.

Turan, “İBB’nin hemen karşı tarafında oluşan bu kötü görünüşle alakalı bildiğim kadarıyla uzun zamandır burada bir grev yapılıyor. Herhalde bu grevde dolayı buradaki çöp toplamalarında bir sorun oluşmuş olabilir. En azından kamuoyundan ilgililerden özür dilenmesi gerekirken topu hiç sorumlu olmayan insanlara atmanın ahlaki olduğu kanaatinde değilim” dedi.

Bu tartışma sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, parkta temizlik çalışması başlattı.