CHP ve DEM Parti bayramlaşmasında konu Van ve Hatay oldu

Yayın tarihi: 11 Nisan 2024 Perşembe 1:34 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 1:35 pm

Haber: Bişar Arslan

CHP ve DEM Parti bayramlaştı. Bayramlaşma esnasında Van’daki mazbata sürecinde yaşananlar ve CHP’nin Hatay’daki itirazı ele alındı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda DEM Partili isimler CHP’ye ziyarette bulundu. DEM Parti’nin heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak başkanlığındaki Genel Başkan Yardımcısı Canan Çalağan ve PM üyesi Fatma Koçyiğit yer aldı. Heyeti CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığında Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aliye Timisi Ersever, PM Üyesi M.Alkım Deniz Aslanı ile Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Onur Topkül karşıladı.

“HER TÜRLÜ KAYYUM SİSTEMİNİN KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Van’da halkın iradesine gasp girişiminin konuşulduğu görüşmede Aylin Nazlıaka “Olmaması gereken bir uygulamadan dönüldü. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun kurulmaya çalışıldığı, kayyum sisteminin olağanlaşmaya çalıştırıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bizler de Hatay’da benzer bir süreç yaşadık. Seçimin iptal edilmesi konusunda net bir tavır sergiledik. Ne yazık ki karar seçim iptali yönünde çıkmadı. Bundan sonra her türlü kayyum sisteminin karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi

Vezir Coşkun Parlak ise “Depremde katlettikleri yetmezmiş gibi yaşamını kaybedenlerin oylarını bile kullanıyorlar. Aldıkları birçok yerde de Hakkari’de, Şırnak’ta, Ağrı’da, Kars’ta taşıma seçmenle aldılar. Çok da kabul edilebilir bir şey değil. Orada yaşamayanlar gidiyor, oy kullanıyor ve orada belediye başkanını belirliyor. Belediye başkanı, orada yaşamayanların oyuyla seçilmiş oluyor” dedi.

AKP’nin CHP’ye bayram ziyaretinde ‘İsrail ile ticaret’ polemiği

Kaynak: TELE1