‘Türkiye ikili hukuk sistemine mi geçti?’

Yayın tarihi: 17 Aralık 2019 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2019 Salı 9:28 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ‘FETÖ’ üyeliği iddiasıyla tutuklanmasına tepki göstererek, ” Başkanımızın yanındayız, takipçiyiz. Başkanımızın en kısa zamanda suçlamalardan aklanacağını biliyoruz” dedi. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’na ait bir kurul kararına dikkat çeken Öztrak, “Kararda faizsiz finans kuruluşlarında bağımsız denetim yürütülen denetçiler için etik kurallar getirilmiş. Bu denetim elemanlarının uyacağı etik kurallar tamamen fıkha dayandırılmış. Denetimin etik ilkeleri ile fıkhın ne ilgisi var? Yoksa Türkiye ikili hukuk sistemine geçti de milletimizin mi haberi yok?” dedi.

 

‘FETÖ’ iddiasıyla tutuklanan CHP Urla Belediye Başkanı Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı: Görüşmüş olabilirim

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, grup toplantısının ardından gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Urla belediye başkanı tutuklanmasını açıklyorum. Dosyada gizlilik kararı var. FETÖ üyeliği suçlamasıyla savcılığa sevk edilmiş. Savcının daveti ile izmir başsavcılığına gitmiş. Delil karartma, gizleme gibi tutuklama sebeplerinden biri mevcut değil. kesinleşen hüküm de yok. Rekor bir oyla seçilen başkanın kararı. demokrasiye darbe vurmaktır. FETÖyle kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. CHP FETÖ’nün karşısındaydı yine karşısında. Başkanımızın yanındayız, takipçiyiz. Başkanımızın en kısa zamanda suçlamalardan aklanacağını biliyoruz.

‘ETİK İLKELER İLE FIKHIN NE İLGİSİ VAR?’

14 Aralık 2019 tarihli resmi gazetede Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olan Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’na ait bir kurul kararı yayımlandığını söyleyen Öztrak, “Kararda faizsiz finans kuruluşlarında bağımsız denetim yürütülen denetçiler için etik kurallar getirilmiş. Bu denetim elemanlarının uyacağı etik kurallar tamamen fıkha dayandırılmış. Denetimin etik ilkeleri ile fıkhın ne ilgisi var? Yoksa Türkiye ikili hukuk sistemine geçti de milletimizin mi haberi yok? ‘İnanç esaslarına göre davranma’ diye bir bölüm var. Diyor ki ‘denetçilerin tutum ve davranışları, fıkhı ilke ve kurallardan kaynaklanan inanç değerleri ile tutarlı olmalıdır’. Bağımsız denetçi ya Müslüman değilse? Böyle ayrımcılık mı olur? Bu yapılan dini ve inancı istismar etmektir. İktidar oy kaybettikçe bu tür sonuç getirmeyecek olan istismarlara yeltenmeye kalkmaktadır. Bunu son derece yanlış buluyoruz” dedi.