CHP tespit etti! 100 yaşında hayali seçmen

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 2:55 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 2:55 pm

Düzce Kadınlar Buluşması’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların sorularını yanıtladı. “Sandıklara sahip çıkacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Sandık güvenliği konusunda şüpheniz olmasın” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Düzce Kadınlar Buluşması’nda seçim güvenliği hakkındaki konuşmasında listelerde daha önce hiç oy kullanmamış 100 küsür yaşında bir adayın listeye eklendiğini ve derhal müdahale edildiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Şu anda CHP’nin bilgi işlem merkezinde 1998 yılından 2018 yılına kadar kim, hangi sandıkta oy kullanmış hepsinin verileri bizde var. Tamamını güncelliyoruz.” diye konuştu.

“100 YAŞINDA BİR ADAM İLK DEFA OY KULLANIYOR”

Kılıçdaroğlu, 100 yaşındaki hayali seçmeni şöyle anlattı:

Seçim listeleri geldi. 100 küsür yaşında bir adam ilk defa oy kullanıyor. Dedik ki “100 küsür yaşında adam. Hiç oy kullanmamış. Yeni oy kullanacak. Hemen oraya CHP’lileri gönderdik. Böyle bir adam var mı burada? E yok böyle bir adam. Hemen uyardık. Listelerden sildik. Listelere bakıyoruz.

ALTILI MASA SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN KOMİSTON OLUŞTURDU

Altılı masada seçim güvenliği konusunda bir karar aldık. Bu konuda bir komisyon kurduk ve bu komisyonumuz çalışıyor. Mesela son seçimlerde sandık başında olan arkadaşlarımızı eğittik. Arkadaşlarımız tutanakları imzaladıktan sonra cep telefonları ile fotoğrafını çekip genel merkeze attılar. Dolayısıyla biz kimin kazanıp kazanmadığını çok önceden öğrendik. Öyle TRT yayın yapmadı, Yüksek Seçim Kurulu açıklamadı… Zamana bıraktılar “acaba bir dümen çevirebilir miyiz?” diye… Milletvekillerimiz, İl başkanlarımız, İlçe başkanlarımız sandıklara sahip çıktılar. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. Sandık güvenliği konusunda şüpheniz olmasın.

İşte CHP’nin seçim güvenliği planı