CHP Sözcüsü Yücel’den kendisine sorulan soruya yanıt: MHP sözcüsüne sormanız gerekiyor

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 4:19 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 4:19 pm

AKP-MHP iktidarının yüzde 50+1’den vazgeçilmesi konusundaki açıklamaları sorulan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Ben bu sorunuzun Milliyetçi Hareket Partisi sözcüsüne de sorulması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Deniz Yücel’e AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP kurmaylarının Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin temeli olan yüzde 50+1 oy alma gerekliliğinin kaldırılması yönündeki açıklamaları soruldu.

Deniz Yücel, AKP’nin MHP’yi sırtında bir yük olarak gördüğü için bu yönde açıklamalar yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yüzde 50+1 oy şartını savunan açıklamalarını hatırlatan Yücel, Devlet Bahçeli’nin bu konudaki görüşlerini merak ettiğini belirterek, “Ben bu sorunuzun Milliyetçi Hareket Partisi Sözcüsü’ne de sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ERDOĞAN’IN DERDİ KOLTUĞUNU KORUMAK”

Deniz Yücel, Recep Tayyip Erdoğan’ın tek amacının cumhurbaşkanlığı koltuğunu korumak olduğunu savundu.

Yücel, “Sayın Erdoğan’ın derdi koltuğunu koruyabilmek. Sayın Erdoğan’ın derdi halkın dertleri, halkın sorunlarını çözmek değil, 14 Mayıs Seçimleri’nde az bir farkla kazandığı cumhurbaşkanlığı koltuğunu, makamını ileride yaşayacağımız seçimlerde bir sorun yaşamadan sürdürmek. Sistemin iflasıdır. Zaten halkımız, milletimiz iflas etmiş durumdadır. Ancak denge ve denetim mekanizmaları olmayan, fren mekanizmaları olmayan bir cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi yani tüm yetkilerin, tüm erklerin bir kişinin elinde toplandığı bir yönetim anlayışının ülkemize hiçbir faydasının olmadığını yakın geçmişte yaşadık” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA NET BİR KRİZ OLDUĞU ORTADA”

Deniz Yücel, yüzde 50+1 şartı üzerinden yaşanan tartışmanın Cumhur İttifakı’nda bir kriz olduğunun belirtisi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

MHP yöneticilerinin bu konudaki görüşlerini merak ettiğin söyleyen Yücel şu ifadeleri kullandı:

“Görüyoruz ki konumunu korumak için bir pozisyon değişikliği içerisine girmişler. Burada şunu da merak ediyoruz. Bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğini söyleyen sayın Devlet Bahçeli ve MHP’nin kurmayları bu olaya nasıl bakıyorlar? Acaba MHP kendilerinin dışlandığını, onlara gerek duyulmayan bu senaryoyu nasıl değerlendirecek? Cumhur İttifakı’nda çok net bir kriz olduğu ortada. Bahçeli o dönemde hatırlarsınız yüzde 50+1 koşulunun tartışılmasının güvensizliğe neden olacağını vurguluyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 koşulunun partiler arasındaki uzlaşmayı sağladığını ifade ediyordu. Görüyoruz ki AKP’nin MHP’ye ihtiyacı kalmadı. Hatta daha da fazlası MHP’yi sırtında bir yük olarak görmeye başladı. Ben bu sorunuzun Milliyetçi Hareket Partisi sözcüsüne de sorulması gerektiğini düşünüyorum.”

Erdoğan’ın yüzde 50+1 çıkışının perde arkası

Kaynak: TELE1