CHP şikâyet etti ‘Love Erdoğan’ pankartı da indirildi

Yayın tarihi: 17 Nisan 2021 Cumartesi 9:33 am - Güncelleme: 17 Nisan 2021 Cumartesi 9:34 am

CHP’nin astığı ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartları teker teker indirilirken, Karaman’da CHP’nin başvurusu üzerine AKP İl Başkanlığı’ndaki ‘Love Erdoğan’ pankartı indirildi.

Siyasette ‘kayıp’ rezerv tartışması sürerken, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Karaman’da da CHP’nin parti binasına astığı “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar polis tarafından indirildi. Ancak bu defa gerekçe “Cumhurbaşkanı’na hakaret” değil, Karaman Valiliği’nin getirdiği “Covid 19 tedbirleri kapsamında kent genelinde 30 gün boyunca toplantı ve gösteri yürüyüşü, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster açma ve meşale yakma yasağı” olarak gösterildi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, AKP İl Başkanlığı’na asılan ‘Love Erdoğan’ afişinin de şikayetlerinin ardından kaldırıldığını açıkladı.

Kağnıcı yaşananları şöyle anlattı: “Pankartı astık. 2 gün boyunca emniyet yetkilileri indirilmesini sözlü olarak istedi. Biz de savcılık ve valilik kararı olmadan indirmeyeceğimizi söyledik. 14 Nisan Çarşamba günü güvenlik güçleri valilik kararı ile parti binamıza geldiler. Kİorona önlemleri kapsamında pankart asmanın, bildiri dağıtmanın bir ay yasaklandığını söylediler. Biz de pankartı indirdik.

İlginç olan bize tebligat yapıldığı gün Karaman AKP il binasında ‘Love Erdoğan’ afişi asılıydı. Onlara bir tebligat yapılmadı. Biz ertesi gün bu afişe itiraz ettik. Dün akşam saatlerinde o afişin oradan indirilmesini sağladık.”

Polisler ‘128’ yazılı afişi de söktü