CHP PM salı günü toplanacak, Erdoğan’ın ‘Asiltürk ziyareti’ değerlendirilecek

Yayın tarihi: 9 Ocak 2021 Cumartesi 1:37 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2021 Cumartesi 1:40 pm

CHP Parti Meclisi (PM) salı günü toplanacak. Toplantıda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “nezaket ve ittifak” sözleriyle açıkladığı Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretiyle başlayan “ittifak arayışları” da değerlendirilecek.

TBMM’de verilen arada grup toplantıları yapılmazken, CHP PM salı günü saat 12.00’de Genel Merkezi’nde toplanacak. Toplantıda, küresel gelişmeler, ekonomi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin topluma etkisi ele alınacak ve AKP MHP ittifakının arayışlarına dair değelendirmeler yapılacak.

Toplantının gündem maddeleri arasında “Tek adam rejimine dönük artan toplumsal itirazlar ve sistemin sürekliliği için Cumhur ittifakının arayışlarına dair siyasi değerlendirme” maddesi de bulunuyor. Bu çerçevede, Erdoğan’ın Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’e ziyareti ile başlayan tartışmaların da değerlendirilmesi bekleniyor.

CHP Parti Meclisi’nde ayrıca, Gaziantep, Elazığ ve Ağrı İl başkanları ile Şehitkamil, Islahiye, Nizip’deki görevden almalara ilişkin itirazlar görüşülecek.

ERDOĞAN VE KARAMOLLAOĞLU ZİYARETE İLİŞKİN NE DEDİ?

Erdoğan konuya ilişkin “Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım” derken SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız” açıklaması yapmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, “Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti” diyerek, “Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’dan dikkat çeken ziyaretler… Bahçeli’den sonra Saadet Partisi’ne

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’ın Asiltürk ziyaretine ilk yorum