CHP mitinginde protokol olmayacak

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 12:19 pm

CHP‘nin Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe mitinginde protokol olmayacağını ve tüm partililerin vatandaşla aynı alanda olacağını ifade etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesinin ardından İstanbul Maltepe miting alanında gerçekleştirilecek ‘Milletin Sesi’ mitinginde partililere özel protokol alanı olmayacak. Euronews’a konuşan CHP’nin Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Tüm partililer, Genel Başkanın konuşmasını miting alanından vatandaşımızın içinden dinleyecek ve takip edecek. Kürsüde sadece Genel Başkan olacak” dedi

İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU DA HALKIN ARASINDA OLACAK

Tüm partililerin miting sırasında yurttaşlar ile bir arada olacağını açıklayan Salıcı şu ifadelere yer verdi:

”İstanbul’da siyasetçi arkadaşlarımızın ve partide görev alan milletvekili, parti meclisi, genel başkan yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, il başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve il dışından gelecek olan parti yetkilisi tüm arkadaşlarımızın tamamı miting alanında vatandaşla beraber olacaklar. Ayrı bir yerde durmayacaklar. Tüm partililer, Genel Başkanın konuşmasını miting alanından vatandaşımızın içinden dinleyecek ve takip edecekler. Kürsüde sadece Genel Başkan olacak. Mersin mitinginde olduğu gibi sorunlarını kendi cümleleriyle anlatmak isteyen vatandaşlarımız da kürsüde olacak.”

Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul mitingi çağrısı

“CHP OLARAK MİTİNGE HAZIRIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim hazırlıklarının çok büyük bir kısmını tamamladıklarının altını çizen Salıcı, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.

”Biz uzun zamandır seçime hazırlık yapıyoruz ve bir yandan da erken seçim çağrısı yapıyoruz. Seçime hazır olduğumuz kanaatindeyiz. Sandıkların başında duracak CHP’liler yüzde 98,7 oranında hazır. Türkiye’nin 2018 seçimlerine göre 180 bin sandık kuruldu. Bu seçimlerde artacak. Ama 2018 seçimlerine göre şuanda 180 bin sandığın yüzde 98,7’sinin başında bir CHP’li duracaktır. Bu sandıkların yarısı için de yedekleri var. Yani biz seçime hazırız. Şu anda güçlendirme çalışmaları yapıyoruz, eksik olduğumuz sandıkları toparlıyoruz. Görevlendirmeler yapıyoruz. Altılı masa ile birlikte bir seçim güvenliği komisyonu kuruldu, bu komisyon da çalışıyor. Okullarda avukat arkadaşlarımızın görevlendirmeleriyle ilgili il hukuk komisyonları çalışıyor. Seçim gecesi ıslak imzalı tutanakların parti merkezlerine hızlı bir şekilde ulaşması için gerekli bilişim alt yapısı da kuruldu.”