CHP Lütfü Savaş için harekete geçiyor! “Belediye başkanları nasıl belirleniyorsa öyle de geri alınabilir”

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 5:23 pm

Gökhan Günaydın, depremin yıl dönümünde protesto edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili, “Belediye başkanları nasıl belirleniyorsa öyle de geri alınabilir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TELE1’de Zeynel Lüle’nin canlı yayınına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Günaydın, Lütfü Savaş’a yönelik tepkileri değerlendirdi. Günaydın, “Bizim 60 kişilik parti meclisimiz var. O parti meclisinden belirlenir belediye başkanları. Belediye başkanları nasıl belirleniyorsa öyle de geri alınabilir” dedi.

Gökhan Günaydın, şunları söyledi:

“Hatay’da da CHP’nin depremde yaptıklarına, yapmadıklarına yönelik bir reaksiyon yok. Orada belirlenen belediye başkanımıza yönelik bir reaksiyon var. Bu reaksiyon görmezden gelinemez. Ancak bu reaksiyonu herhangi bir kişi tek başına “şöyle yapacağım, böyle yapacağım” derse CHP’nin kurumsal kimliğine aykırı davranmış olur. Bizim 60 kişilik parti meclisimiz var. O parti meclisinden belirlenir belediye başkanları. Belediye başkanları nasıl belirleniyorsa öyle de geri alınabilir. Yetki tamamen parti meclisindedir. Hatay’da bu sabah ortaya çıkan tepkiyi parti meclisimiz gündemine almadan edemez. Yeniden konuşulacaktır, en doğru karar alınacaktır. “

Kulis! CHP Lütfü Savaş için bir anket daha yaptı, yeni bir isim gündeme geldi

Kaynak: TELE1