CHP İzmir örgütünden camiden müzik yayınına ilişkin suç duyurusu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 6:13 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 6:15 pm

Cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile parti yöneticileri, olayın alçak bir saldırı olduğunu dile getirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile parti yöneticileri, İzmir’deki çeşiştli camilerden müzik yayını yapılmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, kutsal mekanlar olan camiler kullanılarak Müslümanlığa, Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine ve İzmir’e alçak bir saldırı yapıldığını ifade etti.

Erdoğan cami provokasyonları için CHP’yi hedef gösterdi: Zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor

‘BU PROVOKASYONLARIN TOPLUMUMUZU BİRBİRİNE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Yücel, şunları kaydetti:

“CHP İzmir olarak, hem bu provokasyonların toplumumuzu birbirine düşürmesine hem de akılları sıra CHP’yi bu olayla ilişkilendirmeye, nemalanmaya çalışanlara elbette ki izin vermeyeceğiz. Böylesine tehlikeli bir oyun oynayanların ve bu oyundan siyaset çıkarmaya, fırsat bulmuşken partimize veya büyükşehir belediye başkanımıza saldırmaya çalışanlar varsa bilsinler ki bunun hesabını İzmirliye veremezler. Bu ülkede dini siyasete alet etmek isteyen zihniyet, karşısında her zaman İzmirlileri ve CHP’yi bulmuştur. Şimdi de güzel ve kutsal dinimiz ve camilerimiz üzerinden yapılan hain saldırının kullanılarak, halkımızın manevi duygularının sömürülmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Yücel, suç duyurusunun takipçisi olacaklarını, adli makamların olayı hızlıca aydınlatacağına inandıklarını vurguladı.

Camiden Çav Bella çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan Banu Özdemir tutuklandı!

Konuya ilişkin siyasi eleştiride bulunanların da suç duyurusunda bulunmalarını beklediklerinin altını çizen Yücel, “Bu tür saldırılarda siyaset, ideoloji ve rant derdine düşülmez. Eğer düşülürse yapılan saldırı kadar tehlikeli bir işin içine girilir. Bu tavırda olanlar da bunun hesabını halka verir” ifadelerini kullandı.