CHP İzmir adayı Cemil Tugay, Eren Erdem’in ‘Cengiz inşaat’ iddialarına cevap verdi

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 10:15 am - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 10:15 am

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Eren Erdem’in hakkında gündeme getirdiği Cengiz Holding’e arazi satışı iddialarına yanıt verdi.

Eski CHP milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, X hesabından yaptığı paylaşımla “Cemil Tugay aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım” demişti.

Erdem, dün Cemil Tugay’ın CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının MYK’de önerilmesinin ardından PM toplantısı devam ederken birtakım iddialar gündeme getirdi. Erdem, X hesabından “Cemil Tugay’ın beşli çeteyle ilişkisi” iddiasına dair belgeleri yayınladı.

Tugay, Erdem’in iddialarına ilişkin yanıt verdi. Tugay’ın yanıtı şu şekilde:

“2019 yılında ben göreve geldiğimde Mehmet Cengiz’in ilçe sınırları içerisinde konut projesi olarak almış olduğu bir arazi vardı. Sanırım 22 bin metrekarelik bir arazi. Burada Mavişehir adlı bir projeyi yapacaktı. Bu arazi sınırları içinde belediyenin 2 dönümlük bir parseli kalmış. Ben de iş başına geldiğimde belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi. O dönem çalışanlar böyle bir arazi olduğunu bana söylediler, ‘Bunu satarsak gelir elde edebiliriz’ dediler.

Bu araziyi süreçte Mehmet Cengiz’e değil de bir başkasına satmayı planladım ancak bir yasal engel vardı. Bu arsa davalarında eğer bir yeri satacaksanız o arsada daha çok hissesi olanın önceliği var. Dolayısıyla itiraz etmesi durumunda satış gerçekleşmiyor.

O nedenle biz başka bir kişiye satamadık. Mehmet Cengiz tarafı mahkemeye gidebileceklerini ve belediyenin bu durumda daha az gelir elde edebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine onlarla mahkeme yoluna gitmeden pazarlık yaptım ve burayı sattım. Bunun karşılığında mahkeme yoluyla alacağımdan daha fazla para aldım. Ancak bu problem benden önce başlamış, benim dönemime yansımış bir problemdi. Ben bunu satınca benim muhaliflerim bunu CHP Genel Merkezi’ne taşıdılar”

Erdem’in hesabından belgeleri yayınladığı tweet serisi şu şekilde:

Cemil Tugay’dan İzmirlilere ilk mesaj!

Kaynak: TELE1