CHP İstanbul’da sandıkları nasıl koruyacak? Özgür Çelik anlattı!

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 3:00 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 3:00 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 31 Mart’taki yerel seçimlerde sandıklarını nasıl koruyacaklarını TELE1’de anlattı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken sandık güvenliği konusu da yeniden gündeme geldi. 2019’daki seçimlerde sandıklar ve oy çuvalları günlerce hiç bırakılmamıştı. TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in sunduğu Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 31 Mart’taki seçimlerde İstanbul’da sandık güvenliğini nasıl sağlayacaklarını açıkladı.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki seçim anketi! “Bu fark artar”

“100 BİN KİŞİLİK ORDU KURDUK”

Özgür Çelik ” İstanbul’un 39 ilçesinde 33 bin 227 sandıkta oy kullanılacak. Biz ayın 24’ü itibari ile 39 ilçede seçim kurumlarımıza asil ve yedek sandık sorumlularımızın listelerini teslim ettik. sanık güvenliği eğitimlerimizi iki hafta önce başlattık. Şu anda yüzde 25’ine eğitim verdik. Buradan bütün İstanbullulara şunu ifade etmek isterim biz 100 bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız. Bütün İstanbulluları sizin aracılığınız oylarını kullanmaya demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum. Hem hizmetlerin devam etmesi hem de daha etkili hizmetler alabilmeleri için bütün İstanbulluları sandıklara oy kullanmaya davet ediyoruz. ” dedi

YABANCI SEÇMENLER

Sözlerine devam eden Çelik ” Bir hanede 10’dan fazla kişi yaşıyorsa orayı ziyaret ettik. Eğer o hanede oturmayan seçmenler varsa onları seçim kurullarına itirazlarımızı gerçekleştirdik. İstanbul’un 39 ilçesinde yabancı seçmenlerle ilgili kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yönüyle de çok titiz bir çalışma yürüttüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.

Kaynak: TELE1