CHP İstanbul seçimlerinde kritik gelişme! Kılıçdaroğlu Canpolat’ı ikna etti

Yayın tarihi: 3 Şubat 2020 Pazartesi 11:03 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı 11:32 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İstanbul’da devam kararı’ verdiği İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, rakip olacağı öne sürülen Cemal Canpolat’la görüşerek adaylıktan vazgeçirmeyi başardı.

9 Şubat 2020 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak, CHP İstanbul İl Kongresi öncesi baş döndüren bir trafik yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’daki 39 İlçe Başkanı ile toplantı yaparak, mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yola devam kararı vermesinin üzerinden bir hafta geçmeden kulislere bomba gibi bir haber düştü. 2 yıl önce yapılan İstanbul İl Kongresi’nde çok az bir oyla il başkanlığı koltuğunu Canan Kaftancıoğlu’na kaptıran, eski İl Başkanı Cemal Canpolat il başkanı adayı olacağı kulisleri hareketlendirdi.

KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ

Haber üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. Canpolat’ı telefonla arayan Kılıçdaroğlu, İstanbul’da İl Başkanlığı’nda Canan Kaftancıoğlu ile devam edilmesinin uygun olacağı konusunda Canpolat’ı ikna ettiği öğrenildi.

Canpolat’tan aday olmama sözünü alan Kılıçdaroğlu, kendisine teşekkür ederek telefonu kapattı.

CANPOLAT İMZALARI İADE ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine İstanbul İl Başkanlığı aday adaylığından vazgeçen Canpolat’ı ikna etmek için akşam geç saatlere kadar çalışmalar devam etti. Akşam saatlerinde ilçe başkanlarıyla buluşan Canpolat, kendisinin adaylığı için toplanan imzaları, “Genel Başkan’a aday olmayacağıma ilişkin söz verdim. Genel Başkan’a rağmen aday olmam. Hepinize şahsıma duyduğunuz teveccühe teşekkür ederim” diyerek kendilerine iade etti.

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Adaylığıyla ilgili sessizliğini bozan Cemal Canpolat, “Genel Başkan’ın talebi üzerine aday olmamaya karar verdim. Ben zaten daha önce Genel Başkan’a rağmen adım atmayacağımı açıklamıştım. Genel Başkan, Canan Hanım’da bu kadar ısrar ettiğine göre, demek ki, ittifaklar konusunda bir sıkıntı yaşanmasını istemiyor. Kaldı ki, ben zaten İstanbul İl Başkanlığı yapmıştım. Aşağıdan, delegeden, aday olmam noktasında gelen bir baskı vardı” bilgisini paylaştı.

“270 İMZAYI İADE ETTİM”

İlçe Başkanlarının, il başkanlığı adaylığı için kendisini ziyaret ettiklerini belirten Canpolat, “Benim, İl Başkanlığına aday olmam için 270 imza toplanmıştı. Belediye Başkanları’nın gizli imzaları da vardı. İlçe Başkanları’na, Genel Başkan’a aday olmayacağım konusunda söz verdiğimi belirterek, toplanan imzaları kendilerine iade ettim. İstanbul’da an itibariyle tartışma bitmiştir. Canan Hanım’a başarılar diliyorum” dedi.

“BENİM SÖZÜM VAR”

Kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında daha önce söz verdiğini hatırlatan Canpolat, “Benim bu topluma sözüm var. Kemal Kılıçdaroğlu, bu partinin başında olduğu sürece, şartlar ne olursa olsun, yanlışı da olsa, haksızlık da olsa, ben ona sahip çıkacağım demiştim. Bugün de bu sözümün arkasındayım” şeklinde konuştu.

KAFTANCIOĞLU İLE BULUŞTU

Adaylıktan vazgeçen Canpolat, gün içinde mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nın, “Başkan, bir kahve içelim” teklifini kırmayarak kendisiyle de buluştu. Kaftancıoğlu’nun, il yönetimini birlikte yapılmasına ilişkin teklifini kabul etmediğini belirten Canpolat, “Benim hiçbir talebim yok. İl Başkanı sizsiniz. İstediğiniz kadro ile çalışma konusunda özgürsünüz. Size başarılar diliyorum” diyerek, bu talebi ret ettiği öğrenildi.

KAFTANCIOĞLU AN İTİBARİYLE RAKİPSİZ!

Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesi üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanlığı yarışında an itibariyle rakipsiz kaldı. Kaftancıoğlu, 4 Şubat Salı günü saat 11:00’de CHP İstanbul İl Başkanlığında yapacağı açıklamayla il başkanlığı adaylığını resmen ilan edecek.