CHP İstanbul Milletvekili karayollarındaki pankartları eleştirdi! ‘Rol çalıyolar’

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 7:22 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 7:22 pm

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat İstanbul’da bazı ana arterlerde Karayoları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı rutin asfaltlama çalışmalarını dev bilbordlarda afişe etmesini sosyal medyadan eleştirdi ve “Bunca reklamın maksadı tam olarak “bu yolun yenilenmesini Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır, Ekrem İmamoğlu’ndan bilmeyin” demeye çalışıyorlar.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat sosyal medya hesbabındna yaptığı paylaşımda AKP’nin bilbordlara reklam vermesini eleştirdi. Karabat, ” Bunca reklamın maksadı tam olarak “bu yolun yenilenmesini Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır, Ekrem İmamoğlu’ndan bilmeyin” demeye çalışıyorlar.” dedi.

ROL ÇALIYORLAR

Özgür Karabat yaptığı açıklamada pandeminin ilk günlerinden itibaren, planlı ve sistematik bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları çeşitli yollardan engellemelerle karşılaştığını belirterek “Tüm engellemelere rağmen İBB’nin çalışmaları hız kesmeden devam etti. Son zamanlarda bu engellemelere bir de rol çalma çabaları eklendi. Bazıları kıskançlık krizine girmiş olacak ki, iktidar kanadında ihtiyaç duyulan noktalara değil de sırf reklam değeri yüksek alanlara bir yönelim söz konusu. Bunlardan biri de basın ekspress yolunun ve Bahçeşehir /Mahmutbey hattının asfaltlanması oldu.

Bakanlık her yıl rutin yaptığı çalışmaları büyük başarı hikayelerine dönüştürmeye çalışıyor. Devasa billboardlar astılar. Hatta doyamadılar yol kenarlarına geçici billboard alanları getirip, onlara da yazdılar.

İnsan merak ediyor, bu 10-12 KM’lik asfalttın maliyeti ile getirilen devasa billboard gergileri/ayakları ve üzerlerindeki baskının maliyetini kıyaslasak, acaba hangisi yüksek çıkar?
Belli ki bunca reklamın maksadı tam olarak “Bu yolun yenilenmesini Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır, Ekrem İmamoglu’ndan bilmeyin” demeye çalışıyorlar…
Biz de diyoruz ki… Tamam sen yaptın… Aferin… Yeter ki yap, millet kazansın. Sebebi hiç önemli değil… Varsın kıskançlıktan olsun. Yapılsın da… Buradan bir de hatırlatma da yapalım milletimize…
Ya kıskanıp hizmet etmek akıllarına gelmeye devam edecek, halkımız kazanacak… Ya da gidecekler… Herkes kazanacak… Cumhuriyet Halk Partisi bunun için var… Halk için…” dedi.