İngiliz işbirlikçisi İskilipli Atıf anması sonrası CHP ilçe binasına saldırı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 11:37 am - Güncelleme: 8 Şubat 2021 Pazartesi 12:26 pm

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf’ın Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve yöneticiler tarafından mezarı başında anılmasına tepkiler sürüyor. Anma sonrasında  Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İskilip İlçe binasına kimliği belirsiz kişilerce boyalı saldırı düzenlendi.

Anma törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halili İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül katılırken görüntüler tepkilere neden oldu.

Bugün sabah saat 08.00 sıralarında CHP İlçe binasına gelen kamera kayıt görüntülerinde ismi M.Ö olduğu tespit edilen şahıs tarafından kapıyı, sayaçları ve CHP tabelasını boyayıp kaçtı.

Saldırının CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf Hocanın devlet protokolü tarafından anılmasına gösterdiği tepkinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti

CHP’li Köse, önceki gün yaptığı açıklamada İskilipli Atıf hakkındaki mahkeme kararının ancak “iadeyi muhakeme” yolu ya da TBMM’nin alacağı “af kararı” ile kaldırılabileceğine dikkat çekerek anmaya katılan yetkillerin suç işlediğine dikkat çekti.

Köse, “Milli mücadele düşmanı İskilipli Atıf Hoca için iki hususta da alınmış bir karar yoktur. Hal böyle iken Çorum Valisi ve devlet erkanının katılımı ile mezarı başında anılması suçu ve suçluyu övmektir ve suçtur. Bağımsız Türk yargısının önünde hesap vereceğiniz günler çok yakındır” dedi.