CHP heyeti ölümünün 14. yılında Bülent Ecevit’i kabri başında andı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 3:59 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 3:59 pm

5 Kasım 2006’da yaşama veda eden CHP’nin 3’üncü Genel Başkanı, eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 14’üncü yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekilleri ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın hazır bulunduğu törende, heyetler Ecevit’in kabrine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bülent Ecevit’in kabri başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i ziyaret ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i özlüyoruz. O Kıbrıs’ın 5 parmak dağlarına milliyetçiliği yazdıran, Türk siyasetine, Türk devlet hayatına dürüstlüğü gösteren eşsiz bir liderdi. Rahmetli Bülent Ecevit Genel Başkanımız sadece siyasi kimliği ile değil aynı zaman da hayatıyla da hepimiz için örnek olmuştu. Bugün kendisini özlemle saygıyla, sevgi ile anıyoruz. Sayın Genel Başkanım kabrinizin başında size saygılarımızı iletiyoruz. Bu vesileyle hanımefendi eşiniz Rahşan Ecevit’i de saygı ile anıyoruz. Saygılarımızı sunuyoruz.”

Vefatının 14’üncü yıl dönümünde anılan eski Başbakan Bülent Ecevit, siyasi kimliğinin yanında gazeteci, yazar, şair olarak da biliniyor. Bülent Ecevit, 1974–2002 yılları arasında dört kez başbakanlık görevini üstlenmişti. Bülent Ecevit 5 Kasım 2006 yılında hayatını kaybetti. Siyasi hayatına 1954 yılında CHP’de başlayan Bülent Ecevit, 2004 yılında yapılan 6. Olağan Kurultay ile aktif siyaseti bırakmıştı.