CHP Grup Başkanvekili Özel: Lütfi Elvan susturuluyor

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 11:54 am

TBMM komisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Bütçesi konuşuldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Lütfi Elvan’ın Meclis konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlamamasıyla ilgili “Lütfi Elvan susturuluyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Bu iktidar başlarken ‘verin bu kardeşinize yetkiyi’ dedi. Ozaman 4 lira olan dolar türk lirası, 3 kat değer kaybetti. Bugün 12, daha evvel gün 13 liralara kadar gidebiliyor. Enflasyonun negatif faiz olduğunu herkes biliyor. Parayı bankaya koyupta geri çekince satın alma gücü düşüyorsa kimse parayı faizde tutmuyor, dövize yöneliyor. Kötü bir mantık, hatalı talimat 128 milyarı çarçur etti. ” diyerek kurun son durumunu eleştirdi.

“LÜTFİ ELVAN SUSTURULUYOR”

“Lütfi Elvan itiraz etti diye susturuluyor. Lütfi Elvan konuşulmasın diye Lütfi Türkkan konuşuluyor. Elvan’ın itirazı iki bacağının arasında tuttuğu elleri, Lütfi Elvan’ın elleri içerisinde başkası tarafından yönetilen direksiyonu niteler şekilde. 16 Nisan’da ne vadettiyseniz tersi gerçekleşti. ”

Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a ” Soru önergelerine ‘gereği yapılmaktadır, kanuna göre yürütülüyor-‘ gibi cevap veriyorsunuz. İçerik olarak utanç verici.” ifadelerini kullandı.

Özel “İktidar en pahalı mercedeslere biniyor, Merkel mütevazi minibüsle geziyor. Saraya da taşındınız, dünyanın en pahalı araçlarına biniyorsunuz” dedi.

EKOSİSTEM DEĞİL EGOSİSTEM

Özel’in AKP’li gruplar tarafından sözü kesildi. Sözlerine tekrar devam eden Özgür Özel:

5 tane canavar ve bir adamın zenginleştiği, çevresindekiler ile geri kalan herkesin süründüğü sisteme ekosistem denmez olsa olsa egosistemdir. Kendini zengin etme ve başka kimseyi düşünmeme halidir. 2021 sonunda kurun 8,30 olduğu kabulünüz var. Siz buna göre bütçe yapmışsınız. Kur 12 bandında.” dedi.