Kılıçdaroğlu kürsüyü bu kez kadınlara bıraktı

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 1:16 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 3:25 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ev hanesinin yükünü taşıyan, ev emekçisi kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan ev kadınları basın açıklamasında adeta isyan etti:

“BİZ BİR KARANLIKTAYIZ”

“Evimde tenceremi kaynatamıyorum geçinemiyoruz. Doğalgazımı, ocağımızı kullanamıyoruz, pazara uğrayamıyoruz. Bir karanlıktayız ve yardım edecek bir el bulamıyoruz. Çocuklarımıza mahçup oluyoruz, onlarda bize mahçup oluyor.”

“Sürekli karanlığa gidiyoruz. İktidara sesleniyorum; Artık yeter! Bizim de güzel yaşamak hakkımız, isyan ediyorum. İşsiz evladım var, kirada oturuyorum. Bir an önce umutlarımızın elimize verilmesini iktidardan talep ediyorum.”

“Bir emekli eşi olarak evime gıda alamıyorum, eşim engelli. Markete gidemiyoruz, eskiden bakkallarımız vardı, ekmek yağ yazdırıyorduk. Şimdi o da yok. AKP’den hiçbir beklentim yok. Başa gelecek insanların yardımcı olmasını bekliyorum. Lütfen gidin artık”

“Çocuklarım bir şey istiyor alamıyorum, kendi canıma mı kıymalıyım? Hükümet artık başımızdan gitsin. Komşularımdan 30 lira alıp çocuğuma süt aldım.”

“ONLARIN ÇIĞLIKLARINI SARAYDAN DUYMAK ZORDUR TABİ”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise basın açıklamasının sonunda ev hanımlarının sonuna kadar yanında olacağını belirterek “Onların çığlığını saraydan duymak zordu tabi. Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla. Ben bu kadınların mutfağında bir masa bir sandalye istiyorum. 2022’de en büyük önceliğim bunlar olacak. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa ben orada olacağım. Her kim sofradan çalıyorsa bunun bedelini ödeyecek.” dedi.

 

İstanbul’un yıllık enflasyonu yüzde 34’ü aştı