CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’den CHP yönetimine geçen belediyelerin borç yükü ile ilgili bir açıklama yaptı. Devlet kurumlarının, AKP döneminden kalma borçlar için belediyeleri icraya vermeye başladığını ifade etti. Torun, “AKP, belediyelerimizin iflasını istiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediyelerdeki borç yüküne dair bir yazılı açıklama yaptı. Torun, belediye yönetimlerinin CHP’ye geçtikten sonra devlet kurumlarının alacaklarını tahsil etmek için harekete geçtiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, AKP dönemindeki alacaklarını tahsil etmek için belediyelerimize icra gönderiyor. AKP, zor şartlar altında halka hizmet vermeye çalışan belediyelerimizi çalıştırmamaya kararlı.

Torun, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerin borç batağında olduğunu hatırlattı.

O zaman alacağını istemeyen devletin kurumları şimdi belediyelerimizi icraya veriyor, devletin kurumları başka bir kamu kurumunu iflasa sürüklüyor. Bu kamu düzeni açısından son derecede tehlikeli ve son derecede vahim bir adımdır. Torun, CHP yönetimindeki belediyelere çifte standart uygulandığını vurguladı.

Torun, “Kamu bankalar, İller Bankası da çifte standart uyguluyor. Bu kurumlar halkın kurumları, belediyeler de halkın belediyesi. Bu yolla halk cezalandırılıyor. AKP iktidarını ve Saray’ı bunu hatırlamaya davet ediyorum. Kimse halkı cezalandıramaz” dedi.