CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın: Oy desteğimiz artıyor

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 11:18 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 11:18 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Kars’ta; “CHP’nin sürekli yukarıya doğru yükselen bir ivmesi var. Üye sayımız ve oy desteğimiz artıyor.” dedi.

Kars ziyareti sırasında konuşan Yüksel Taşkın, “Partimiz iyi bir yerde ve daha da iyi bir yere gelecek. Bu örgütlerle birlikte iktidara yürüdüğümüz için çok sayıda kararsız seçmen de bize yönelecek. ‘Daha nasıl güçlü olabiliriz, nasıl birinci parti olabiliriz?’ diye daha fazla çalışmamız gerekiyor ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE GİBİ BİR YERDE DEMOKRASİ EKMEK DEMEKTİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Kars İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türkiye’yi tekrar daha da güçlendirilmiş bir demokrasi ile buluşturmamız lazım. Türkiye’ye demokrasi ile tekrar buluşturursak kesinlikle refah daha da artacaktır. Demokrasi gelişince Türkiye’de refah da gelişiyor yani Türkiye demokrasi gerileyince ekmeğimizde küçülüyor. Türkiye gibi bir yerde demokrasi ekmek demektir. Biz de böyle bir mücadele veriyoruz. Türkiye muazzam bir ülkedir. Üretim şartları döndüğünde herkese ekmek düşebilecek bir ülkeyiz. Paylaşıldığında ve hakikaten kardeş gibi yaşadığımız bir ülkede siyasetin yolu gerçekten demokrasi ve refah ilişkisini kurmaktan geçeri. Ne olursa olsun koltuğa yapışanlar ile aramızda muazzam bir mücadele var. Biz bu mücadelede tarihin çok doğru yerinde konumlanıyoruz. Biz başarılı olursak Türkiye daha da kazanacak ve güçlenecek.

“KİMSEYE ‘DÜŞMANLARIMIZ’ DEMİYORUZ”

Kimseye ‘düşmanlarımız’ demiyoruz. Bizde düşmanlık yok, siyasi rakiplerimiz var. Ülke bu şekilde götürülürse ülke daha da fakirleşecek. Yani verdiğimiz mücadele böyle mücadele o nedenle ben bütün üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir kere parti içi meseleleri donduruyoruz arkadaşlar. Söz konusu olan Türkiye. Dolayısıyla parti içi rekabetin meşru olduğu bir partiyiz. Bizim partimizde parti içi rekabetimiz meşrudur. Seçimde aday olmak meşrudur. Ama seçim bittiği gün hepimiz partimiz için çalışmaya başlamalıyız. Bunu ne kadar başarırsak o kadar güçleniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sürekli yukarıya doğru yükselen bir ivmesi var. Üye sayımız ve oy desteğimiz artıyor. Önce bunu bilmeniz lazım. Bizin seçmen analizi konusunda uzmanlığımız var. Her anket şirketinin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Satır satır okuyoruz. Dolayısıyla partimiz iyi bir yerde ve daha da iyi bir yere gelecek ve bu örgütlerle birlikte iktidara yürüdüğümüz için çok sayıda kararsız seçmen de bize yönelecek. Daha nasıl güçlü olabiliriz nasıl birinci parti olabilir diye daha fazla çalışmamız gerekiyor.

Rozetini Kılıçdaroğlu taktı! MHP’den istifa etti, CHP’ye katıldı