CHP Genel Başkan Yardımcısı: Erdoğan’ın açıklaması nabza göre tavır değiştirme siyaseti

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 11:15 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı açıklamasını ‘nabza göre tavır değiştirme siyaseti’ olarak yorumladı.

Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’yla ilgili “Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız” açıklamasına tepki gösteren Akın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı’yla ilgili ‘Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak. Proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ ifadesini kullanmıştır. Bu durum, AK Parti’nin son dönemde sık sık uyguladığı nabza göre tavır değiştirme siyasetinin son örneğidir.” dedi.

Akın, “Atatürk Havalimanı’yla ilgili yıkım süreci sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ve bilgisi olmadan alınan bir kararla hayata geçirilmiş ve yine Erdoğan’ın müdahale etmesiyle ‘pistlerin belki de yıkılmayacağı’ yönünde bir algı oluşturulmak istenmektedir. AK Parti’nin bu tarz ‘iyi polis-kötü polis oyunu’ daha önce elektrik faturalarına yapılan zamlar, Suriyeli sığınmacılar gibi kamuoyunda tartışma yaratan pek çok konuda da hayata geçirilmiştir. Özetle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, iktidarın kamuoyunda tepki çeken bir uygulamasına sanki hiç haberi yokmuş gibi müdahale etme algısı yaratılmak istenmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN ÇELİŞKİLİ TAVRI”

Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamada, yıkım ihalesi yaklaşık bir ay önce 2,1 milyar liraya gizlice yapılan Atatürk Havalimanı’na yapılacak projenin henüz tamamlanmadığına işaret etmesine değinen Akın sözlerine, “Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamayı yapmadan yalnızca bir gün önce – 18 Mayıs 2022 tarihinde – sosyal medya üzerinden paylaştığı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin tamamlandığında nasıl olacağına ilişkin proje videosunda kalkmayacağını ifade ettiği pistlerin yok edildiği ve kullanılamaz durumda olduğu gösterilmektedir. Bu durum, iktidarın çelişkili tavrını ortaya koymaktadır.” şeklinde devam etti.

Akın, yıkım ihalesinin iptal ederek sahadaki iş makinelerinin derhal Atatürk Havalimanı’ndan geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Kaya Milli Eğitim Bakanı Özer’e torpil iddialarını tek tek sordu!