CHP Genel Başkan Aday Adayı Ünal Karahasan kimdir?

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 1:43 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 1:43 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde kurultay öncesi biri daha adaylığını açıkladı. CHP üyesi yazar Ünal Karahasan CHP’nin genel başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Bu gelişme sonrası Ünal Karahasan’ın kim olduğu merak konusu oldu. Ünal Karahasan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonrası başlayan “değişim” tartışmaları sonrası kurultaya hazırlanıyor. Özgür Özel ve Örsan Öymen’in ardından bir isim daha genel başkanlığa adaylığını açıkladı. CHP üyesi yazar Ünal Karahasan, genel merkezde basın toplantısı düzenleyerek genel başkan adayı olduğunu söyledi. Bu sıcak gelişmenin ardından Ünal Karahasan’ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Ünal Karahasan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Ünal Karahasan evli midir, evliyse eşi/karısı kimdir?

ÜNAL KARAHASAN KİMDİR?

CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek kurultayında CHP Genel Başkanı olmak için yarışacak adaylara bir yenisi daha eklendi. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde CHP Milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

ÜNAL KARAHASAN NERELİ?

İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe alanında eğitim gören Ünal Karahasan aslen Erzurum Şenkayalı. Edebiyatla ilgilenen Karahasan’ın yazdığı birçok kitap bulunuyor.

CHP Genel Başkanlığı’na bir aday daha

ÜNAL KARAHASAN NE DEDİ?

Ünal Karahasan adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP’nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ben CHP’de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim. Kibir üreten, otoritaryal bir bakış üreten, zaten oryantal bir toplum olmanın kodlarından hepimize zaman zaman sirayet eden benmerkezciliği aşan, yeni bir yönelmeyi tartışmaya geldim” diyen Karahasan, “38. Kurultayımızda Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Bizim partimizin genel başkanları, benim söyleyişimle bundan sonra dediğim olursa genel sekreterleri, partideki hizmetlerinden sonra, ülkeye borçlarını ödedikten sonra bir de dünyaya borçlarını ödemek üzere Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı’na gitmelidirler. Çok değerli Genel Başkanımızın partideki görevlerinden sonra Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak görmeyi Türkiye için bir kazanç ve kıvanç olarak hayal ettim”