CHP Gençlik Örgütü’nden dayanışma çağrısı… ‘Riskleri en aza indirelim’

Yayın tarihi: 20 Mart 2020 Cuma 7:37 pm - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 7:47 pm

CHP İstanbul Gençlik Kolları, koronavirüse karşı mücadele kapsamında riskli grupta olan yurttaşların ihtiyaçları için dayanışma çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de dört ölümün yaşandığı koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında riskli grupta olan yurttaşlarımız için dayanışma çağrısında bulundu.

CHP İstanbul Gençlik Başkanı Cem Aydın’ın yaptığı paylaşımda, virüsle mücadele için riskli bireylerin evde kalma çağrısına uymasının altı çizilirken bu konuda gençlere görev düştüğü vurgulandı.

‘SOSYAL DAYANIŞMA’ ÇAĞRISI

CHP’li gençlerin, “65 yaş üstü ya da kronik hasta komşularımızın gıda, ilaç, alışveriş ihtiyaçlarını birlikte karşılayalım” çağrısında şunlar kaydedildi:

“Virüsle mücadelede bilinci arttırmak ve riskli bireylerin evde kalmalarını sağlamak biz gençlerin yaratacağı dayanışma ile mümkün olacaktır. Apartmanımızda ve sokağımızda tespit edilen yaş almış komşularımız ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız ile dayanışma içinde olup ihtiyaçlarını karşılamalarında da destek olmalıyız. Gençlerin öncülüğünde başlaması gereken bu sosyal dayanışma riskleri minumuma indirmek için kritik bir öneme sahip.

Sevgili genç arkadaşlarım,

Unutmayalım ki alacağımız tedbirlerle bu virüsün önüne hep beraber geçebiliriz. Bu zor ve sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, güzel günler için çalışmalarımıza hep birlikte, el ele – yan yana – kol kola devam edeceğiz.”