CHP Gençlik Kolları’ndan “Yeliz konuşuyor” videosu

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 10:51 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 3:40 pm

CHP Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmeleri sırasında Ahmet Hamdı Çamlı tarafından sözünün kesilmesi sonrası söylediği “Arkadaşlar Yeliz konuşuyor” sözleri ile ilgili bir video paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşma yaptığı sırada AKP sıralarında oturan Ahmet Hamdı Çamlı, laf atınca Kılıçdaroğlu, ‘Arkadaşlar Yeliz konuşuyor’ ifadelerini kullandı. CHP Gençlik Kolları, CHP Lideri’nin yaptığı espriyi video montaj halde düzenleyerek sosyal medya hesaplarından paylaştı. Paylaşılan videoda ayrıca Kılıçdaroğlu’na sorulan “Bakan Soylu’ya neden 10 kuruşluk  dava açtınız?” sorusu ve CHP Lideri’nin “Değeri o kadar da ondan!” cevabı da yer aldı.

TBMM’DE NE OLDU?

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Adaleti de bitirdiler. Bir adamın önce mal varlığına el koyuyorsunuz, arkasından adamı serbest bırakıyorsunuz, arkasından tedbiri kaldırıyorsunuz, ardından yurt dışına çıkış yasağını kaldırıyorsunuz, adam çıkıp gidiyor. Önemli olan şu: Bu kişinin uçağına İçişleri Bakanı da bindi” ifadelerini kullandığı sıralarda AKP sıralarından sesler yükseldi. AKP sıralarından laf atan Ahmet Hamdı Çamlı’ya cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar, Yeliz konuşuyor” dedi.

YELİZ KONUŞUYOR NE DEMEK?

Geçmiş dönemde @yelizadeley isimli bir kullanıcı, Meclis sıralarından çektiği videoları Periscope üzerinden canlı yayın yapmış ve paylaşımlarında CHP’yi sert sözlerle eleştirmişti. Belli bir süre kimliğini saklayan gizli hesap daha sonra yaptığı bir canlı yayında yanlışlıkla ön kamerayı açarak deşifre olan Ahmet Hamdi Çamlı olduğu görülmüştü. Ahmet Hamdi Çamlı’nın Yeliz isimli sahte hesaptan yayın yapması uzun süre gündem olmuştu. Yaşanan olay sonrası CHP Lideri’nin bu olaya atıfta bulunması sosyal medya hesaplarından defalarca paylaşılarak tekrar gündem olmayı başardı.

‘Çıkar göster’ diyen adamın ağzına telefonla vurdu