CHP Gençlik Kolları’ndan Anadolu Ajansı’na gönderme: Haber nasıl yazılır?

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 9:21 am - Güncelleme: 2 Ocak 2021 Cumartesi 9:24 am

Anadolu Ajansı’nın Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının açılışı ile ilgili yazdığı haberde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yer vermeyip Kadir Topbaş’a vurgu yapılmasına CHP Gençlik Kolları yayınladıkları video ile gönderme yaptı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesabından paylaşılan Anadolu Ajansı videosu kısa sürede gündem oldu. Videoda Anadolu Ajansı’nın yazdığı habere eklemeler yapılarak yeni bir haber oluşturuldu.

Anadaolu Ajansı’nın haberinde, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımına 2016’nın kasım ayında Kadir Topbaş’ın belediye başkanlığı döneminde başlanan T5 Eminönü-Alibeyköy Hattı’nın 12 istasyon ve 8,8 kilometreden oluşan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı tamamlandı” ifadeleri yer alıyordu. CHP Gençlik Kolları yayınladığı videoda bu ifadeyi silerek, “Göreve geldiği günden beri 16 milyon İstanbullu için çalışan Ekrem İmamoğlu yapımı duran Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının ilk etabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte açtı” sözlerini ekledi.

HABER DÜZELTİLDİ

Anadolu Ajansı bu videodan sonra haberin içeriğini değiştirerek, “Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle hizmete girdi” diye yazdı.