CHP Gençlik Kolları AKP’ye Kılıçdaroğlu’nun gençlere vaatlerini ‘büyüteçle’ kargoladı

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 7:10 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 7:10 pm

CHP Gençlik Kolları, CHP Genel Merkezi’nden AKP Genel Merkezine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik altı vaadinin sıralandığı broşür ve bir büyütecin olduğu kargo paketi gönderdi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve CHP Gençlik Kolları üyeleri CHP Genel Merkezi’nden AKP Genel Merkezi’ne; içinde CHP Parti Programı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik altı vaadinin sıralandığı broşür ve bir büyütecin olduğu kargo paketi gönderdi. Gençosman Killik, “Biz göreve gelene kadarki kısa süreyi iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na da milletimizin sorunlarını çözmek için ‘Bay Kemal’i’ daha fazla dinleme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Killik, CHP Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“BİZİM SÖZLERİMİZİ DİNLEDİLER”

Türkiye uzun zamandır yönetme erkini kaybetmiş ve gidişinin son günlerini yaşayan bir hükümet tarafından yönetiliyor. Yıllarca emeklilerimizin sorunlarına çözüm üretmediler. Ne zaman; CHP, Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde emeklilere ikramiye sözü verdi, akıllarına emeklilere ikramiye dağıtmak geldi. Asgari ücrete zam, taşeron işçiye kadro, TRT payının kaldırılması gibi birçok noktada bizim sözlerimizi dinlediler.

“KILIÇDAROĞLU ÇAĞRI YAPTIKTAN SONRA BİRDEN UYANDILAR”

Geçtiğimiz günlerde 3600 ek göstergenin ardından, daha sonrasında EYT hazırlıklarına başladılar. Zaten sorumlu muhalefet olmak da bunu gerektirir, halkın sorunlarını çözmek için iktidarı zorlamak. Son olarak geçtiğimiz hafta KYK kredilerinin faizlerinin silinmesi konusunda, geç de olsa dediğimiz noktaya geldiler. Gençlerin okuyabilmek için kredi almasının utancı yetmezmiş gibi bir de kedi beceriksizlikleri yüzünden artan faiz oranlarını gençlerin sırtına yüklemeye kalktılar. Ne zamana kadar gençlerin ‘demokrat amcası’ Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere çağrı yapıp, ‘bu borçları faizleri ile beraber ödemeyin, CHP iktidara geldiğinde borçlarınızın faizini silecek diyene kadar. İşte o zaman akıllarına gençlerin sorunlarına çözüm üretmek geldi. Kemal Kılıçdaroğlu bu çağrıyı yaptıktan sonra birden uyandılar. Açıkladıkları projeye baktık gördük ki, bizim aslında, aylardır söylediğimiz sözlerin bir kopyası, ama eksik bir kopyası.

“BİNLERCE GENÇ ‘TEŞEKKÜRLER KILIÇDAROĞLU’ YAZDI”

Gençler kendilerine bu iyiliği kimin yaptığının farkında. Sayın Cumhurbaşkanı, açıklamayı yapar yapmaz, Twitter’de on binlerce genç, ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ yazdı. Ve aslında kime teşekkür ettiklerini çok net bir şekilde gösterdi.

“BİR TANESİNİ EKSİK DE OLSA YAPTINIZ”

Bugün hükümete yeni bir çağrı yapıyoruz. Size bu kargo kutusu içerisinde; CHP’nin parti programını, genel başkanımızın gençlere yönelik 6 vaadinin olduğu bu broşürü gönderiyoruz. Bir tanesini eksik de olsa yaptınız. Geri kalan 5 vaadimizi de hayata geçirebilirsiniz, örnek alabilirsiniz. Tüm bunların yanında iyice inceleyebilmeniz için, yanına da bir tane büyüteç koyuyoruz. Buradan en ince ayrıntısına kadar bakabilir, bütün projelerimizi harf harf takip edebilirsiniz.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI: ‘BAY KEMAL’İ DAHA FAZLA DİNLEYİN

Zaten iktidardan gitmenizi bekleyen bu halka yapabileceğiniz en büyük iyilik, giderayak kısa sürede kalan vaatlerimizi de yerine getirerek bu insanlara bir iyilik yapmanızdır. Biz göreve gelene kadarki kısa süreyi iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na da milletimizin sorunlarını çözmek için ‘Bay Kemal’i’ daha fazla dinleme çağrısı yapıyoruz. Çünkü onların ağzına pelesenk olmuş bir cümle var: ‘Bay Kemal’, ‘Bay Kemal’, ‘Bay Kemal.’ Her fırsatta bunu söylüyorlar. Ama şimdi moda cümle, bay bay Erdoğan.”