CHP EYT’liler için harekete geçti! Alanlara inilecek

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:13 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:13 pm

CHP Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için harekete geçti. İl Başkanlıkları ve CHP Emek Büroları, yarın 81 ilde alanlara inecek.

CHP İl Başkanlıkları ve CHP Emek Büroları, EYT’lilerle birlikte yarın saat 14.00’de 81 ilde eş zamanlı olarak “EYT’LİLER lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor” başlıklı açıklama yapacak. Ankara’da Ulus Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba da katılacak. İstanbul’daki açıklama Şişhane Meydanı’nda, İzmir’deki açıklama ise Saat Kulesi’nde yapılacak. Diğer illerde ise kent merkezlerinde açıklama yapılacak.

CHP Genel Merkezi’nden yarın yapılacak eylemle ilgili şu açıklama yapıldı:

“İktidarın havuz medyası her gün EYT müjdesi veriyor; iktidar yetkilileri ‘Sorunun çözümü için çalışma başlattık’ diyordu. Ama en sonunda yine dönüp dolaşıp, ‘Böyle bir gündemimiz, çalışmamız yok’ deme cüretini gösteriyorlar.

EYT’liler artık iktidarın yalanlarını dinlemek istemiyor. EYT’liler ekonomiye zarar verecek kişiler olarak hedef gösterilmeyi değil, gasp edilen emeklilik hakkını istiyor. Talepleri iktidar tarafından yok sayılan ve toplumda hedef gösterilen EYT’liler bu büyük hak gaspına CHP iktidarında son verileceğini biliyor.

Bir avuç yandaşına devletin hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halkına sırtını dönen Saray hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır. Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz demek için alanlara çıkıyoruz.”

EYT önergesine ‘evet’ diyen Usta’yı görevden alan Bahçeli: EYT bizim sorunumuzdur