CHP etkinliğini PKK’lılar bastı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2019 Pazar 6:20 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2019 Pazar 6:39 pm

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlediği Cumhuriyet Bayramı etkinliğini PKK yandaşları bastı. Olay yerine polis ekipleri gelirken, etkinliğe katılan 500 CHP’li ise salonun dışında bekledi. PKK’lıların bastığı düğün salonu, İsviçre polisinin uyarısı ve CHP’lilerin gösterdiği tepki sonrası boşaltıldı ve etkinlik kaldığı yerden devem etti.

 

Bir düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davetliydi.

Gerçek Gündem’in edindiği bilgiye göre; Özkoç ve Kaftancıoğlu’nun salona gelmesine az bir süre kala, salona giren ve konuşma yapılacak olan alanın önüne gelen  PKK mensupları Öcalan’ın resminin basılı olduğu bir pankart açtı.Bunun üzerine CHP’liler ile PKK’liler arasında tartışma çıktı. CHP yönetimi partilileri güvenlik gerekçesiyle dışarı çıkardı. Salon yönetimi ise polise haber verdi. Yaklaşık 500 CHP’li salon dışında bekliyor.

CHP yönetimi, baskının gerçekleşmesinin ardından, salona gelmek için hazırlık yapan Özkoç ile Kaftancıoğlu’nun salona girişini durdurdu.

POLİS EKİPLERİ SALONA GELDİ

PKK’nın CHP İsviçre Birliği’nin etkinliğini 15 kişilik bir grupla basmasının ardından polis Solothurn’daki düğün salonuna geldi.

Polis PKK’lilerle yaptığı görüşme sonrası, CHP’lilerden etkinliği iptal etmesini istedi.Bunun üzerine CHP İsviçre Birliği Başkanı Nadir Köklü polise “Bu mümkün değil. Salonu boşaltın ve bize teslim edin. Biz hiçbir yere gitmiyoruz. Kapıda 1000 kişi ile bekliyoruz” tepkisini gösterdi.