CHP: Ekmek dağıtmak suçsa bu suçu işliyoruz

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 5:41 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 5:42 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sokağa çıkma yasağı sırasında CHP’li belediyelere getirilen “ekmek dağıtma” yasağını eleştirerek, “Eğer vatandaşın ekmek talebi varsa, belediye başkanı ve belediye yönetimi ‘Ben bunu karşılayamam’ diyemez. Eğer bu suçsa, biz bu suçu üstleniyoruz” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Torun, belediyelerin kendi sorumluluk alanındaki vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu, bunun yasalarla verilen bir görev olduğunu vurguladı. Torun, “Belediye başkanı eğer bu görevi yapmıyorsa zaten suçtur. Eğer vatandaşın ekmek talebi varsa, belediye başkanı ve belediye yönetimi ‘Ben bunu karşılayamam’ diyemez. Eğer bu suçsa, biz bu suçu üstleniyoruz” dedi.

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

Torun, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sahra hastanesine iktidar kanadından gelen eleştirilere de şöyle yanıt verdi:

‘BU SUÇ MU?’

“Kıyamet koptu, büyüttüler. Halbuki Belediye Başkanımız onun tanımını yaptı, hastaneyi gösterdi ve durumu ifade etti. O gün yaygara koparanlar acaba bugün utanıyorlar mı gerçekten merak ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ekmek dağıttı. Bu mu suç? AKP’li belediyelerin birçoğu dağıttı, yardım paketi götürdü. Hiç onlarla ilgili bir işlem yaptınız mı? Bir suç duyurusunda bulundunuz mu? Hayır. Ama bizim belediyelerimiz yapınca suç, sizin belediyeleriniz yapınca maalesef görev haline geliyor. Bu ayrımcılık doğru değil, bu ayrımcılığı kabul etmemiz de doğru değil. Eşgüdüm ve diyalog içerisinde yürütmek varken neden bizim belediyelerimizi suçluyorsunuz ve engelliyorsunuz bunu anlamak mümkün değil.”

‘ŞOV YAPMAYI SİZ BİLİRSİNİZ’

Hükümete, koronavirüsle mücadele döneminde “Birbirimizin üzerinde güç denemesinde bulunmayalım, birbirimize karşı olmayalım” çağrısında bulunan Torun, “Belediyelerimiz hizmetini götürürken neden şov yapsın? Şov yapmayı en iyi siz bilirsiniz. Çünkü şov yapma geleneğini Türkiye’ye yerleştiren sizsiniz. Belediye başkanımız eğer ekmek götürüyorsa, siz buna ‘Şov’ diyorsanız, biz o şova devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın PKK-FETÖ benzetmesi yaptığı başkan konuştu: Halk istedi ekmek dağıttık…

VİCDANSIZLIK, İNSAFSIZLIK

Torun, hükümetin “Her şey tek elden yürüsün” uygulamasında başarılı olamadığını da belirterek, şunları söyledi:

“Belediyeler yaptığı hizmetlerin bilgisini de valiliklere, kaymakamlıklara ulaştırsın. Belediyelerimiz hangi konuda yardım yapmışlarsa, hangi hizmetleri götürmüşlerse, vatandaşımızın hangi sorununa çözüm bulmuşlarsa bütün bilgileri size versin. Ama siz ‘Sadece benim kontrolümde olur, ben yaparsam doğru olur’ derseniz, bu haksızlık, vicdansızlık, insafsızlık olur. Tekrar uyarmak istiyoruz, biz milletimize söz veriyoruz, hizmetimize de devam edeceğiz. Belediyelerimiz mutlaka vatandaşlarımızın hizmetinde olacak ve verdiğimiz sözü de tutacağız. Bunu hiç kimsenin engelleme hakkı da yetkisi de yoktur.”