Barış Atay: Can Atalay Aladağ’da yakılan kız çocuklarının avukatıdır

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 6:08 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 1:49 am

CHP İstanbul İl Başkanlığı, TİP Hayat Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için yurttaşları Beşiktaş İskelesine çağırdı. İskeleye gelen yurttaşlar Can Atalay kararını protesto etti. Eylemde konuşan Barış Atay, “Can Atalay Aladağ’da yakılan kız çocuklarının avukatıdır” dedi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği Meclis’te okunan kararın ardından düşürüldü. Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı hukuksuzluğa karşı çıkmak için  yurttaşları saat 20.00’de Beşiktaş İskelesine çağırdı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın çağırısıyla Beşiktaş iskelesine gelen yurttaşlar Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Protestoya CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Türkiye İşçi Partisi yöneticileri, Sol Parti PM üyesi Alper Taş, Şişli Belediye Başkan adayı Emrah Şahan, İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Eyleme ayrıca Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Halkevleri, SYKP, Kaldıraç, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) destek verdi.  Tarihi Beşiktaş İskelesi’nde buluşan yurttaşlar ‘Direne, direne kazanacağız’, Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganları atıldı.

“BU KARAR ANAYASAL DÜZENE DARBEDİR”

CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Çelik yaptığı açıklamada, “Can Atalay’ın Milletvekilliğinin düşürülmesini tanımıyoruz. Bu karar anayasal düzene bir darbedir. Bu karar Türkiye’de demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Yüksek yargı organları suç işlemiştir. Ancak bu suca TBMM ortak edilmiştir. Bu topraklarda 150 yıla yakın bir anayasa deneyimimiz var. Saray iktidarı Türkiye’yi çoklu bir kriz ortamına sürüklemiştir. Bir yanda yokluk içinde yaşayan milyonlar. Bir yanda siyasal krizler yaşanmaktadır. Her gün anayasa ayaklar altına alınmaktadır. Ancak şunu bilmelerini isteriz anayasal düzeni ortadan kaldıramaya yönelik girişimlerde bulunanlara şunu söylemek isteriz. Biz bu ülkede anayasayı savunacak milyonlarız. Saray şunu bilsin. Milletin iradesinin üzerinde hiç bir şey yoktur. Can Atalay Hatay Milletvekilidir” ifadelerini kullandı.

“BOZDAĞ’IN OKUMASINDAN ÇOK ŞEYİ ANLIYORUZ”

Beşiktaş İskelesi’nde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“TBMM, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu darbe girişiminin bir ortağı haline getirilmiştir. Bu saatten sonra bu ülkede herkes çıkıp ben Anayasa’yı da Anayasa Mahkemesini de tanımıyorum diyebilir. Türkiye’de artık bir Anayasa’nın bulunmadığını Anayasal güvencenin de ortadan kalktığını bizzat Meclis tarafından kabul edildiğini görüyoruz. Bu kararı onaylayanlara sesleniyoruz; bir işe kalkıştıysanız cesaretiniz olsun. Bu hukuksuz kararı Numan Kurtulmuş’un okumaması ve yurtdışına çıkması, adı kumpas davaları ile anılan ve çokça Fettullah Gülen’i övmesiyle tanıdığımız Bekir Bozdağ’ın bu kararı okumasından bir şeyi çok iyi anlıyoruz. Bu hukuksuz karara tüm AKP’lilerin dahi altına imza atmadığını, altına imza atmaktan çekindiğini görüyoruz.”

“Buradan bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak payı olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz. Bu ülkenin tarihinin en şanlı direnişlerinden biri olan Gezi direnişini karanlığınızla kirletmenize izin vermeyeceğiz.”

Beşiktaş İskelesi’nde yapılan açıklamada, “Baskıyla, inkarla, kayyumlarla, vekillerin vekilliklerini düşürmeyle bu ülkeyi yönetemeyecekler” denildi.

“CAN ATALAY ALADAĞ’DA KATLEDİLEN KIZ ÇOCUKLARININ AVUKATIDIR”

Eski TİP Milletvekili Barış Atay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tutuklanacağımızı öldürüleceğimizi bile bile bu mücadeleyi verdik. İnsanlar kendilerini bilmeli. Biz kendimizi nasıl biliyorsak AKP’liler MHP’liler kendilerini biliyor. Bizim Milletvekillerimiz cinayetle hırsızlıkla anılmaz. Can Atalay’ı tanımak mı istiyorsunuz… Terörist diyorlar. Biz alışığız. Can Atalay’ı anlatayım. Can Atalay avukattır, devrimcidir, öncelikle güzel bir insandır. Soma’da madende, Çorlu’da trende, Sakarya’da fabrikada; Hatay’da, Elbistan’da depremde katledilenlerin, Aladağ’da yakılan kız çocuklarının avukatıdır. Sizin canı dört duvar arasına hapsettiğinizi sanmanız, Can’ın niteliklerinden toz zerresi bile götürmez.”

“VEKİLLİKLE DOĞMADIK VEKİLLİKLE ÖLMEYECEĞİZ”

Eylemde konuşan SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyesi Alper Taş şu açıklamalarda bulundu:

“Hatay halkının iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde gasp edildi. Bugün egemenlik Erdoğan ve Bahçeli’nindir. Ey Erdoğan, Ey Bahçeli Can Atalay vekillikle doğmadı vekillikle ölmeyecek. Bu iş vekillikle başlamadı, vekillikle de bitmeyecek. Bizler vekillikle doğmadık, vekillikle ölmeyeceğiz.”

 

Can Atalay’ın vekilliği protestolar eşliğinde düşürüldü! Bozdağ’a Anayasa kitapçığı fırlatıldı

 

 

Kaynak: TELE1