CHP Can Atalay için harekete geçiyor! Meclis’e çağrı yapılacak

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 9:15 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 9:20 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP’nin tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay kararı aldığı Parti Meclisi’nde milletvekilliği düşürülen Can Atalay için de  Meclis’e çağrı yapma kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi tutuklusu Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin AYM’ye yaptıkları başvurunun sonuçlandığını duyurmuştu. AYM’nin kararına göre Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ‘yok hükmünde’ yönünde olduğunu açıklayan Özel “AYM, açıkladığı gerekçeli kararla Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin “yok hükmünde” demişti.  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar veren Anayasa Mahkemesi’nin kararını ‘icrai yetkisi yok’ demişti.

AYM’nin Can Atalay kararı Resmi Gazete’de yayımlandı ama Saray’dan ‘Yok hükmünde’ açıklaması geldi

CAN ATALAY İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumuna ilişkin olarak TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığına temsil edilmesi planlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultay kararı aldı

Kaynak: HABER MERKEZİ