CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu Yenidoğan’daki doğal gaz sorununu Meclis’e taşıdı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2020 Perşembe 4:34 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 Perşembe 4:34 pm

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gürsu’nun Yenidoğan mahallesinin doğalgaz sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Yenidoğan mahallesinin Yıldırım ilçesinden Gürsu’ya bağlandığına dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, “Bu kararla Gürsu’nun demografik yapısının iktidar eliyle değiştirilerek seçim yatırımına dönüştürülmüştür. Gürsu’ya bağlanan Yenidoğan Mahallesi iktidarın oy deposu vazifesi görmesine rağmen en temel ihtiyaçlardan birisi haline gelen doğalgazdan yararlanamamaktadır. Yenidoğanlılar, yıllardır kendilerine verilen sözün tutulmasını bekliyorlar” diye konuştu.

Bursa’da hava kirliliği sınır değerlerinin kış aylarında sıklıkla aşılması nedeniyle Valilik kararıyla kömür yakılmasının yasaklandığını hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Ortada böyle bir karar varken, Bursa’nın göbeği diyebileceğimiz bir mahallenin doğalgaz kapsamı dışında tutulmasının mantıklı bir açıklamasının olması gerekir” dedi.

TBMM Başkanlık Divani Üyesi Altaca Kayışoğlu, doğalgazla bugüne kadar tanışamayan Yenidoğan’da yaşayanların beklentilerini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması için verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşıdı.
Yenidoğanlıların doğalgaza ne zaman kavuşacaklarını merak ettiklerin vurgulayan Altaca Kayışoğlu’nun Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması için verdiği soru önergesi ise şöyle:

Kış aylarında hava kirliliği konusunda sınır değerlerinin sıkla aşıldığı şehirlerden birisi olan Bursa’da Valilik kararıyla kömür dağıtımı durdurulmuştu. Ancak, alınan bu karara rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin yaz sıcağında Gürsu ilçemizin henüz doğalgaza kavuşamayan Yenidoğan mahallesinde kömür dağıttığı gözlenmektedir.

Bu bağlamda;

1. Gürsu’nun en kalabalık mahallerinden birisi olan Yenidoğan’a doğalgaz bağlanması yönünde bir çalışma söz konusu mudur?
2. Böyle bir çalışma söz konusu değilse Yenidoğan’a doğalgaz bağlanılmamasının gerekçesi nedir?
3. 2019 yerel seçimlerinde AKP’li milletvekilleri ile belediye başkan adaylarının Yenidoğan’a doğalgaz bağlanacağı yönündeki vaatleri ne zaman yerine getirilecektir?