CHP apartman görevlilerinin sorunu araştırılsın dedi, AKP ve MHP reddetti

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 4:46 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 4:46 pm

CHP’nin apartman görevlilerinin sıkıntılarını Meclis’e taşıdı. CHP Grubu’nun “Apartman görevlilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi” amacıyla verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Levent Gök; “Onlar, mevzuatımızda, Konut Kapıcıları Yönetmeliği’nde hâlen ‘kapıcı’ olarak nitelendirilen ve rencide edilen konut görevlileridir. Konut görevlilerini apartmanınızdan, sitenizden birkaç günlüğüne bir çekin, neler olacağını görürsünüz ve onları belki ancak o zaman fark edersiniz” dedi.

“COVİD SALGINININ SAVUNMASIZ KALMIŞ KİŞİLERİ APARTMAN GÖREVLİLERİDİR”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök koronavirüs salgınında apartman görevlilerinin yaşadığı sıkıntıya değinerek şunları söyledi: “Onların bir meslek kanunu yoktur. Onların çalışma saatleri belli değildir. Onların iş güvenliği yoktur. Onlar, eğer 30 konuttan az olan site ve apartmanlarda görev yapıp da işten çıkarılıyorsa işe iade davası açamazlar. Onlar apartmanlarda temizlik, kalorifer, çatı bakımı, elektrik, boyama, güvenlik, malzeme taşıma, asansör tamiri gibi birbirinden bağımsız her işte çalıştırılırlar. Onlar, Covid salgınının savunmasız kalmış ve salgına rağmen herkesle muhatap olmuş, salgının tam da hedefinde olan kişilerdir. Onlar, apartman sakinlerinin alışverişleri için markete giderken kendi arabalarını, kendi mazotlarını, kendi benzinlerini kullanırlar. Onların oturdukları daireler, bodrum ve sığınaktan bozma, güneş görmeyen, nem alan, insan onuruna yakışmayan yerlerdir. Onlar, kıdem yılına bakılmaksızın asgari ücretle çalıştırılırlar ve bu işi yaparken çoluğu çocuğu ve eşiyle hep birlikte bu işte beraberce çalışırlar. Kimdir bunlar? Onlar, mevzuatımızda, Konut Kapıcıları Yönetmeliği’nde hâlen ‘kapıcı’ olarak nitelendirilen ve rencide edilen konut görevlileridir”

“5 MİLYON YURTTAŞIMIZIN İNSANCA YAŞAMASI İÇİN…”

Gök, önergenin siyasi boyutla ilgisi olmadığını belirterek, “Türkiye’de sayıları 1 milyonu bulan, ailesiyle birlikte 5 milyon yurttaşımızın insanca yaşamak için hepimizin ilgisini ve alakasını beklediği bir önergedir. Gelin onların bu sorunlarına bir el uzatalım, sorunlarını birlikte çözelim ve vereceğimiz kanun teklifleriyle onları gerçekten toplumda kendi arzuladıkları bir standarda beraber kavuşturalım. Hep beraber yapalım bu işi. Bu iş, sadece CHP’nin işi olmasın, AK Parti’nin de olsun, MHP’nin de olsun, İYİ Parti’nin de olsun, HDP’nin de olsun; hepimizin olsun” dedi.

Önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Demirtaş, ‘Kapıcıda bile araba var’ diyen Erdoğan’ı tiye aldı