Resmen açıklandı! CHP’de İmamoğlu ve Yavaş yeniden aday

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 6:32 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 9:04 pm

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun gelecek seçimde de oybirliğiyle aday gösterildiğini açıkladı. Yücel, ayrıca 227 seçim çevresinde adaylarını belirlendiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (CHP PM) 17.50 sularında toplandı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Deniz Yücel 227 seçim çevresinde adayların belirlendiğini açıkladı.

Buna CHP PM, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimde yeniden aday gösterilmesine karar verdi.

Yücel adaylık açıklamasını şöyle yaptı:

“Parti Meclisimizde bazı belediye başkan adaylarımız belirlendi. Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan Adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel tarafından ilan edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş. 

Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sn. Ahmet Akın.”

İmamoğlu ve Yavaş da, adaylığı ilan edilecek 200’den fazla isim arasında bulunuyordu. Tanju Özcan‘ın Bolu’da , avukat Coşkun Çağlar‘ın Elazığ’da aday olacağı biliniyordu.

’23 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖN SEÇİM YAPILACAK’

Yücel ayrıca “23 seçim çevresinde ön seçim yapılmasına karar vermiştir. 58 ilçe 227 belediye başkan adayımızı belirledik ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

AKP ve MHP 30 büyükşehirde ortak aday çıkaracak

Kaynak: TELE1