AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne 75 milyon liralık borçlanma yetkisi

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2020 Perşembe 12:43 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 12:55 am

Olağanüstü toplantı yapılan Üsküdar Belediye Meclisi’nde, oybirliği ile AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e 75 milyon TL’ye kadar borçlanma yetkisi verildi. Uzun süredir yapılaşma tehlikesi altında olan Validebağ Korusu da Üsküdar Belediyesi’ne bağlandı.

İlçe meclisindeki CHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun istediği 4.3 milyar liralık borçlanma yetkisinin AKP grubu tarafından tırpanlanmasına atıf yaparak “Biz intikamcı davranmayacağız, belediye zor durumda” diyerek “evet” oyu kullandı.

İmamoğlu’na çağrı yapan damat, İBB protokollerini iptal etti

Üsküdar Belediye Meclisi, koronavirüs salgını gündemiyle olağanüstü toplandı. Meclis oturumunda Üsküdar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “borçlanma yetkisi” talebiyle ilgili hazırladığı teklif oya sunuldu.

Teklifte, salgın nedeniyle genel bütçe vergi gelirlerinden gelen paylarda ve diğer belediye gelirlerinde öngörülemeyen gelir kayıpları oluştuğu ve bu durumun bir süre daha devam edeceğinin öngörüldüğü belirtildi.

İBB’nin kaynak ihtiyacına büyük tırpan! İmamoğlu isyan etti

2020 yılı bütçe dengelerinin bozulmaması için belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmesi istendi. Teklif, olağanüstü mecliste oybirliği ile kabul edilerek belediye başkanına 75 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi verildi.

VALİDEBAĞ FIRSATÇILIĞI

Öte yandan, aynı toplantıda yıllardır yapılaşma tehdidi altında olan Validebağ Korusu ile ilgili gelen teklifte; mülkiyeti hazineye ait 354 bin metrekarelik Validebağ Korusu’nun Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş kısımları dışında kalan 261 bin metrekarelik bölümünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce Üsküdar Belediyesi’ne ön tahsisinin yapıldığı belirtildi.

Bakımsız durumda olduğu iddia edilen koruda doğal yapısı korunarak bakım ve onarımı yapılmak üzere gerçekleştirilen ön tahsis konusunda karar alınmak üzere belediye başkanlığına yetki verilmesi istendi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.