CHP aday göstermeyince Memleket Partisi’ne geçmişti! Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 7:00 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 7:00 pm

CHP aday göstermeyince Memleket Partisi’ne geçen Mersin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın resmiyette CHP’den istifa etmediği için adaylığı düşürüldü.

CHP’li Mersin Tarsus İlçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP kendisini aday göstermeyince 11 Ocak tarihinde CHP’den istifa edeek “bağımsız” olarak aday olacağını açıklamıştı. 19 Ocak’ta Memleket Partisi’ne katılan Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi tarafından yeniden belediye başkan adayı gösterildi.

Bozdoğan’ın adaylığına dair yapılan itiraz bugün yapılan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) toplantısında karara bağlandı. Resmi süreçte CHP’den istifa etmediği için Haluk Bozdoağn’ın Memleket Partisi’nden yaptığı belediye başkanlığı adaylığı düşürüldü.

MEMLEKET PARTİSİ İL SEÇİM KURULU’NA İTİRAZ EDECEK

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, karara tepki gösterdi. İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini belirten Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yasaya açıkça aykırı olarak Tarsus Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın @drhalukbozdogan’ın adaylığına yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulunca kabul edilmiştir. Bu durum açıkça mevzuata aykırı olup Hakim üye ile memur iki üyenin karşı oyuna rağmen sözüm ona demokrat 4 partinin temsilcisinin oyu ile karar altına alınmıştır. Hakimlerden oluşan ve hukuku uygulayacağına inandığımız İl Seçim Kuruluna gerekli itiraz derhal yapılacaktır”

CHP aday göstermeyince Memleket Partisi’ne geçen Mersin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın resmiyette CHP’den istifa etmediği için adaylığı düşürüldü.

Kaynak: TELE1