CHP açıklama yapmıştı! Para sayma görüntülerine soruşturma

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 10:18 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 10:26 pm

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve yandaş medya tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirilerek haber yapılan ‘para sayma’ görüntüleri ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada gündem olan ofiste para sayma görüntülerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu evraklarla açıklamıştı. Bu gelişmenin üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.” şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Nedim Şener ve GriTV yayın yönetmeni Zihni Çakır, sosyal medya hesaplarından bazı CHP’lilerin bir ofiste bavuldan balyalarla para çıkarıp saydığını iddia ettikleri bir video yayınlamıştı. Bu iddiaların ardından CHP İl Başkanlığı açıklama yaparak söz konusu görüntülerin, partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğu ve 2019 yılına ait olduğu belirtilmişti. Açıklama da ayrıca görüntülerin aynı zamanda mal sahibinin avukatlık bürosundan olduğu kaydedilmişti.

CHP’den para sayma görüntülerine tutanaklı açıklama

Kaynak: TELE1