CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 6:35 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 9:10 pm

İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ABD Temsilcisi Yurter Özcan, serbest bırakıldı.

İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan serbest bırakıldı. Odatv’ye konuşan Özcan, “Tam pasaport kontrolünde hakkımda yakalama kararı olduğu söylendi. Gözaltına alındım. Avukatımı aradım ‘yakalama kararıyla ilgili bir şey e-devlette gözükmüyor’ dedi” diye konuştu.

GEREKÇE NEDİM ŞENER İLE OLAN TARTIŞMAYMIŞ

Özcan ayrıca “Gazeteci Nedim Şener ile iki yıl önce sosyal medyadan tartışmıştım. Aramızda geçen o diyalog nedeniyle şikayette bulunmuş. Halbuki ben tazminat kazanmıştım. Davadan ayrıca şikayette bulunmuş iki sene sonra bu gerekçeyle gözaltına alındım. Aslında iki ay önce Türkiye’ye giriş yapmıştım. Şimdi ise gözaltına alınıp ifademe başvurdular. İfademi verdikten sonra serbest bırakıldım” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurmuştu. Özcan paylaşımında “Ramazan Bayramı için ABD’den geldiğim İstanbul’a giriş yaparken havalimanında gözaltına alındım. Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkartmış. Henüz detayları bilmiyorum. İfade vermeyi bekliyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullanmıştı.

 

CHP ABD temsilcisi Özcan gazeteci Nedim Şener’den tazminat kazandı