CHP 12 yaşındaki Abdülbaki Dakdak’ın şüpheli ölümünü incelemek için harekete geçti

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 5:25 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 5:25 pm

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Semerkand Vakfı’na ait olduğu belirtilen kaçak medresenin yakınındaki ahırda asılı halde ölü bulunan Abdülbaki Dakdak’ın ölümünü incelemek için 3 vekil görevlendirdi.

Semerkand Vakfı’na ait olduğu belirlenen medresenin yakınındaki ahırda 12 yaşındaki Abdülbaki Dakdak asılı halde ölü bulundu. Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Türkiye’de 2000 civarında izinsiz medrese var. 2013 yılına kadar bu tip yerleri açmanın 3 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezası vardı. Recep Tayyip Erdoğan kaldırdı.” dedi.

Özel, CHP Grubu olarak Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdiklerini bildirdi.

Ekrem İmamoğlu görüştüğü isimleri açıkladı: Sadece Özgür Özel değil

“ERDOĞAN İZİNSİZ MEDRESE AÇMA CEZASINI KALDIRDI”

Özel, olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Semerkant’a ait 12 yaşındaki bir arkadaşımızı kaybettik. Ayrılmak istediği yurtta ölü olarak bulundu. Adıyaman Milletvekilimizi savcılıktan bilgi alıyor. Arkadaşlarımız aileyle bilgi alma girişimindeler. Bu sırada AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama vatandaşın aklıyla alay eden ve vatandaşın vicdanıyla alay eden bir açıklama.

Diyor ki ‘yaz tatili geliyor merdiven altı yerlere değil diyanetin ya da bakanlığın organizasyonuna yönelin’ Bu merdiven altı yerleri açtırtan kim. Bugün Türkiye’de 2000 civarında izinsiz medrese var. 2013 yılına kadar bu tip yerleri açmanın 3 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezası vardı. Recep Tayyip Erdoğan kaldırdı. O günden sonra mısır patlar gibi her ilçede bu kaçak medreseler ortaya çıkmaya başladı. Kanuni değil merdiven altı ama cezası yok.

Bugün diyor ki gitmeyin. Gitmeyeceklerse neden göz yumuyorsunuz? Neden ceza vermiyorsunuz. 2016 yılında 10 çocuğun istismara uğradığı ENSAR Vakfı olayından sonra ne yaptılar biliyor musunuz? O vakıflar Lise üstünde yurt açabiliyordu orta okul seviyesine indirdiler. ENSAR’ın yurtlarını suç olmaktan çıkartmak için. Bu gün de diyor ki merdiven altına gitmeyin. Sayın Erdoğan meselenin sorumlusu sizsiniz ama bu sorumluluğu üstlenmek yerine bu ifadeleri kullanıyorsunuz. Kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil.”