Chelsea’den ırkçı tezahürat yapan taraftarlarına: Beyniniz çalışmıyor

Yayın tarihi: 14 Aralık 2018 Cuma 11:01 am - Güncelleme: 14 Aralık 2018 Cuma 11:01 am

Tottenham — Chelsea FC karşılaşması Perşembe günü gerçekleşmişti. Maç sırasında Chelsea FC taraftarlarının bir kısmının yahudi karşıtı hakaretler içeren sloganlar attığı ve tezahüratlar yaptığı dikkat çekmişti.

Chelsea FC’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bu sözlerin yarattığı etkiyi anlayabilmek için beyin gücünü kullanmayan, anti-semitik ve ırkçı sözler ya da eylemlerle bulunanlar takım adına bir utançtır. Kulüp bunu yapanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

UEFA’nın eylemi gerçekleştiren kişiler hakkında herhangi bir işlem gerekip gerekmediğine karar vermeden önce hakemin raporunu beklediği öğrenildi.

DAHA ÖNCE IRKÇI TEZAHURAT YAPAN TARAFTARLAR CEZALANDIRMIŞTI

Chelsea, Eylül ayında Tottenham Hotspur ile oynanan maçta taraftarlarının rakipleri hakkında Yahudileri aşağılayan marşlar söylemesine yönelik bir açıklamaya yayınlayıp, taraftarlarını sert bir dille eleştirmişti.

Irkçı tezahürat yapan taraftarlar, tribündeki kalabalık içerisinden ayıklanıp 3 yıl boyunca maçlardan men edilmişti.

‘AUSCHWITZ ZİYARETİ’ ÖNERİLMİŞTİ

Ekim ayında, kulüp başkanı Bruce Buck, maçlarda anti-semitik sözler kullananları maçları izlemekten men etmek yerine, Auschwitz’e götürülebileceklerini söylemişti.

Daha önce kulübün Yahudi sahibi Roman Abramoviç’in Polonya’da bulunan ve yüzde 90’i Yahudi olan 1.1 milyondan fazla insanın Naziler tarafından katledildiği Auschwitz kampına gezi düzenleyerek, ırkçı taraftarlarına kampta eğitim vermeyi amaçladığı bir projeyi hayata geçirmişti.

Tottenham kulübü, Londra’nın Yahudi toplulukları arasında desteklenen ve sevilen bir kulüp olmasından ötürü, yıllar boyunca rakip takımların taraftarları tarafından söylenen Yahudilik karşıtı olan düşmanca marşların hedefi oluyor.