ChatGPT bizi daha fazla şaşırtmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 10:41 pm

Yeni bir araştırmaya göre ChatGPT gibi sohbet robotları kullanıcılarının duygularına yanıt veriyor. Kullanıcılar onlara duygusal uyarılarda bulunursa sistemler daha iyi yanıt verebiliyor.

Aralarında Microsoft temsilcilerinin de bulunduğu araştırmacılar,  büyük dil modellerinin, yapay zeka veya insanla aynı seviyede öğrenebilen bir sisteme doğru ilerlemeleri gerektiğini duyurdu. Ancak yapay zekayı geride tutan en önemli şeylerden birinin duygusal zeka eksikliği olduğunu belirttiler. Araştırmacılar internette yayınlanan bir makalede “Duygusal ipuçlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek insanlara problem çözmede belirgin bir avantaj sağlıyor” diyor.

ChatGPT

İlginizi çekebilir: ChatGPT akıllı telefona entegre oluyor!

Bu yapay zeka modellerinin duygusal uyaranları anlayıp anlayamadıklarını anlamak için araştırmacılar, duygusal zeka testlerinde nasıl performans gösterdiklerini görmek amacıyla çeşitli farklı sistemler kullandılar. ChatGPT ve GPT-4’ün yanı sıra Meta’nın Llama 2’si gibi diğer sistemleri de kullandılar. Yapay zeka gurur duymak ya da bir şeyi önemsemek gibi konseptlere olumlu yanıt verdi.  Araştırmacılar bu ifadelere “Duygu İstemleri” adını veriyor ve bir takım psikolojik teoriler temel alınarak oluşturulmuşlar. Araştırma sonucunda duyguları içeren diyaloglar sunulduğunda, yapay zeka duygusal öneriler verebildi. Bu da yapay zekanın gelişimi için oldukça önemli bir hamleydi diyebiliriz. Ancak bu şekilde gelişmeye devam ederse işin sonu bilim kurgu filmlerine de varabilir.

Diablo 4 oyuncuları: Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız