Challenge Accepted Akımı: Kadınlar siyah – beyaz fotoğraflarla meydan okuyor

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 5:15 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 5:43 pm

Tüm dünyada kadınlar arasında başlatılan ‘Challenge Accepted’ yani meydan okuma hareketi  büyüyor. Türkiye’de de kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesi, kadın katliamları ve şiddete karşı sosyal medya hesaplarından harekete geçti. Şiddet, taciz, eşitsizlik gibi konulara farkındalık oluşturmaya çalışan kadınlar sosyal medyada siyah – beyaz fotoğraflarını paylaşarak ‘Kadın kadına destektir, Kadınlar Güçlüdür’ mesajı verdi.

Türkiye’de kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesi, kadın katliamları ve şiddete karşı sosyal medya hesaplarından da harekete geçti. Dün akşam saatlerinde kadınlar, kendi sosyal medya hesaplarında siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak, kadınlara yönelik saldırılara karşı çıktı.

Paylaşılan fotoğrafların altında İngilizce #ChallengeAccepted (Meydan okuma kabul edildi) etiketiyle “Kadın dayanışması”, “İstanbul sözleşmesi yaşatır” paylaşımları yapılıyor.

Challange sadece Türkiye’de değil dünyanın başkaca ülkelerinden kadınların da yanıt verdiği, ünlülerin de siyah beyaz fotoğraflarını yayımlayarak kadın cinayetlerine tepki gösterdiği bir eyleme dönüştü. Sosyal medya akışları siyah beyaz kadın fotoğraflarıyla dolup taştı.

Serel Yereli kadın dayanışmasına iç çamaşırlı pozla katıldığı için kendisi eleştirenlere cevap verdi

“KADIN KADININ YURDUDUR”

Bu akım 2016’da Siyah- Beyaz Challange olarak adlandırılan eski bir Instagram akımını geri getirmiş oldu. Dünyanın pek çok yerinde kadınlar birbirlerini desteklemek, birlik olduklarını hissettirmek ve “kadın güçlüdür” mesajını vermek için #Womenlifteachother, #empoweringwomen ve #womensupportingwomen gibi hashtag’ler ile siyah beyaz fotoğraflarını paylaşıyor.

“Challenge Accepted” ana hashtag’iyle başlayan hareket Türkiye’de de kısa sürede yayılmış oldu. Pek çok ünlü ismin destek verdiği harekette kadınlar şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltiyor.

Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşarak, #sisterhood, #womenempowerment, #womensupportingwomen etiketleriyle dayanışma mesajları yayınlıyor. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek, meydan okumaya davet ediyor. Etiketlenen kişi de hem siyah – beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem başka kadın arkadaşlarını etiketliyor.