Ceza’nın ‘Savaş Çocukları’ parçasını seslendiren Gazapizm: Sadece bu şarkı bile saygıyı hak ediyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:27 am - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:34 am

Türk rapinin efsane ismi Ceza için düzenlenen Saygı Gecesi‘nde sahne alan Gazapizm, usta rapçinin ‘Sabah Bastı Geceyi’ (Savaş Çocukları) parçasını seslendirdi. Şarkı sonrası konuşma yapan Gazapizm, Ceza için ”Sadece bu şarkı (Sabah Bastı Geceyi) için bile saygıyı hak eden biri kendisi” dedi.

Oğuzhan Uğur tarafından hayata geçirilen ‘Saygı1’ (Ustaya Saygı) projesi kapsamında rap camiasının usta ismi olarak anılan Ceza’nın parçaları, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları tarafından dün akşamki konserde seslendirildi.

Etkinliği sunanlar arasında, geceyi düzenleyen Oğuzhan Uğur ile Beyazıt Öztürk, Doğu Demirkol, Doğukan Manço ve Emre Karayel de yer aldı. Açılışta ‘Meclis-i Ala’ şarkısını seslendiren Oğuzhan Uğur gecenin hayallerinde olduğunu belirterek, ‘Hayallerimize hoş geldiniz. İyi ki varsın, iyi ki hayatımızdasın ve seni çok seviyoruz Ceza.’ dedi.

GELİRLER BAĞIŞLANDI

Doğu Demirkol ise böyle bir geceyi ancak Oğuzhan Uğur’un yapacağını söyleyerek, “Bizim dönemin efsanesine böyle bir şey yaşattın. Bizi de buna dahil ettin. Bunlar genelde sanatçılar öldüğü zaman yapılır. İlk defa yaşayan birine şaşalı bir gece yapıldığını gördüm. Bu gecenin de bir bağış gecesi olduğunun altını çizeyim. Oğuzhan Uğur’dan Allah razı olsun” dedi.

GECEYE GAZAPİZM DAMGASI

Usta ismin ‘Sabah Bastı Geceyi’ (Savaş Çocukları) parçasını seslendiren rapçi Gazapizm, ”Sürekli savaşta çocukların öldüğü bir dünyada uzun yıllardır yaşıyoruz arkadaşlar, belki Ceza bu şarkıyı yapalı 10 yıldan fazla oldu. Bu 10 senede savaşlar yüzünden kaç tane daha çocuk öldü. Müziğin savaşları durdurmayacağını düşünüyor olabiliriz ama bir çocuğun bile ölümüne engel olduysa bir şarkı onun daha büyük bir düsturu olamaz bizim için… Sadece bu şarkı için bile saygıyı hak eden biri kendisi” ifadelerini kullandı.

CANDAN ERÇETİN-CEZA DÜETİ İLE GECE SONLANDI

İlk solo albümü Medcezir’i 2002’de yayınlayan Ceza, uzun yıllar Türkçe rap bayrağını birkaç isimle birlikte, tepede taşıyan isimlerden oldu. Yaklaşık iki saat süren konserde, sanatçının ‘Holocaust’, ‘Neyim Var ki’, ‘Suspus’, ‘Yerli Plaka’ ve ‘Fark Var’ gibi bilinen şarkıları yorumlandı. Konser, Candan Erçetin ve Ceza’nın ‘Şehir’ adlı şarkıyı yorumlamasıyla son buldu.

Oğuzhan Uğur yeni formatı duyurdu! ‘Saygı 1’ geliyor

Ceza, Gazapizm

Türk rapinin efsane ismi Ceza için düzenlenen Saygı Gecesi’nde sahne alan Gazapizm, usta rapçinin ‘Sabah Bastı Geceyi’ (Savaş Çocukları) parçasını seslendirdi…

Kaynak: HABER MERKEZİ