“Cezaevlerinde salgın var mı” sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 11:28 am - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 11:29 am

Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı sorusu Adalet Bakanı Yardımcısı Uğur Kuş‘a sorulmuş ancak verilen yanıt kafaları karıştırmıştı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, koronavirüs nedeniyle verilen idari izinden dönen 8 infaz ve koruma memurunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medyada yer alan Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli infaz ve koruma memurlarının koronavirüs salgınından etkilendiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uzun, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca eşleri sağlık çalışanı olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan kamu çalışanlarının süreci idari izinli olarak geçirdiğini hatırlattı.

Bakan yardımcısından akılları karıştıran açıklama

İdari izinleri sona eren personelin mesaisine dönmeden önce tedbir amaçlı olarak yurtlarda 14 günlük izolasyona alındığı ve koronavirüs testine tabi tutulduğunu belirten Uzun, “İzolasyondaki personele uygulanan testlerde, 8 infaz ve koruma memurunun Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Testleri pozitif çıkan personel, tutuklu/hükümlülerle ve başka personelle temas etmeden sağlık kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Bu vakalar dışında Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu’nda Kovid-19 testi pozitif çıkan başka bir personel ya da tutuklu/hükümlü bulunmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca ceza infaz kurumlarımızda alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık’tan Cüneyt Özdemir’e: Medya artığı. Kahkahasında kendini ele veren sinsi