Cezaevinden izinli çıkan Besat Doğan boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 2:28 pm - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 2:28 pm

Antalya’da cezaevinden koronavirüs salgını nedeniyle izinli çıkan Besat Doğan isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Rabia Doğan’ı öldürdü.

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaklaşık 4 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 52 yaşındaki Besat Doğan, koronavirüs salgını nedeniyle izinli olarak çıktı.

Dün (21 Mart Pazar) akşam otomobiliyle, boşanma aşamasında olduğu Rabia Doğan’ın bulunduğu motosikleti takip eden, Besat Doğan motosiklete ateş açtı. Devrilen motosikletteki Rabia Doğan ve motosiklet sürücüsü H.B. yaralanırken Besat Doğan olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan Rabia Doğan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, H.B. ise ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Polis, olayından ardından kaçan Besat Doğan’ı saldırıda kullandığı tabancayla birlikte yakaladı. Olay yerinde yapılan incelemede ise 6 boş mermi kovanı bulundu.

Vücudunun çeşitli yerlerine 5 mermi isabet eden Rabia Doğan, gece doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.i H.B.’nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.