Şilan’dan mesaj var! Cezaevinden telefon hakkını bakın nasıl kullandı?

Yayın tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi 1:03 am - Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 9:28 am

Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şilan Delipalta’nın, cezaevindeki telefon hakkını kullanarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı yayımladı.

Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi’ne destek eyleminde gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şilan Delipalta’nın cezaevindeki telefon kayıtları sosyal medyaya sızdı. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde tüm kalbinin İstiklal’deki kadınlarla olacağını belirten Delipalta, “Aşağı bakmayan, susmayan, korkmayan itaat etmeyen kadınlara selam olsun” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELİ KADIN KOLEKTİFİ PAYLAŞTI

Üniversiteli Kadın Kolektifi, Şilan Delipalta’nın mesajını yayımladı. Yapılan paylaşım kısa sürede çok sayıda paylaşım aldı ve sosyal medyada gündem oldu.

İşte o paylaşım;

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için 2 Şubat’ta İstanbul Kadıköy’de düzenlenen protestoda gözaltına alınan 23 kişiden 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Savcılığın “görevini yaptırmamak için kamu görevlisine direnme” iddiasıyla tutuklama istediği 10 kişiden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta tutuklandı. Diğer 8 kişiden altısı yurtdışına çıkış yasağı, ikisi ise ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.