Cezaevindeki emekli Korgeneral Vural Avar banyoda düşüp hastaneye kaldırıldı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 5:13 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 9:37 am

Özel Haber: Egehan Erkün

28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine giren emekli Korgeneral Vural Avar’ın banyo yaparken düştüğü için Şehir Hastanesi Bilkent Kampüsü’ne kaldırıldığı öğrenildi. Avar’ın avukatı Ümit Kara, “Şu anda normal servise alındı. Tedavisine de başlandı. Herhangi bir hayati tehlikesi yok.” dedi.

28 Şubat davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 85 yaşındaki emekli Korgeneral Vural Avar, önceki gün banyo yaparken düştü. Vural’ın kaburgalarında çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Avukat Ümit Kara, müvekkili emekli Korgeneral Avar’ın Şehir Hastanesi Bilkent Kampüsü’nde tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Kara ayrıca Avar’ın alzheimer hastası olduğunun altını çizdi.

“AYM’NİN DERHAL BİR KARAR VERMESİ GEREKİYOR”

Emekli Korgeneral Avar’ın yaşına ve rahatsızlığına rağmen cezaevinde tutulmasının ‘yaşam hakkı ihlali’ olduğunu belirten Kara şunları söyledi: “Yaşın getirdiği bazı sıkıntılar var. Devlete 39 yıl hizmet etmiş bir korgeneralin bu yaşta cezaevinde, bu koşullarda, sıkıntılarla baş başa bırakılması yaşam hakkının ihlali şu anda. Derhal Anayasa Mahkemesi’nin bir karar vermesi gerekiyor. Aynı zamanda Adli Tıp’ın yaşları 85’in üstünde olan hükümlülerle ilgili olarak uygun raporları düzenlemeleri gerekiyor.”

“BAŞVURU YAPTIK, SAVCILIK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”

Avar’ın hükümlülüğünün son bulması için başvuru yaptıklarını da belirten Kara, “12 Ekim’de bir başvuru yaptık. Savcılık hemen harekete geçti, üzerine düşeni yaptı. Şu anda başvuru Adli Tıp’ın takdirinde. Dosyası oraya gönderilecek. Alhzheimer rahatsızlığı var.” dedi.

ALBAY ALİCAN TÜRK’TEN TEPKİ

28 Şubat sürecinde Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Genelkurmay Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı’nda görev yapan emekli Albay Alican Türk de cezaevindeki Avar ile ilgili “Durum insanlık sınırlarını çok aşmıştır” dedi.

Albay Türk’ün konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“YEMEDEN İÇMEDEN KESİLDİ”

“28 Şubat kumpas davası kapsamında Sincan F Tipi Cezaevinde yatan 84 yaşındaki (E) Hv.Korg. Vural AVAR’ın 30 Ekim’de banyo yaparken düştüğünü, kaburgalarında çatlaklar olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını, halen bir hastanenin Göğüs Cerrahi Kliniğinde yattığını öğrendim. Vural AVAR Paşama acil şifalar diliyorum. Ancak onunla ilgili aldığım bilgiler çok üzücü ve vahim… Vural Paşa’nın yemeden içmeden kesildiğini, demansının çok hızla ilerlediğini, alması gereken ilaçları almadığını, günün büyük bölümünü uyuyarak geçirdiğini, kimseyle görüşmek istemediğini, kısacası artık “kendini bıraktığını” öğrendim. Çok üzüldüm.”

“EN KISA ZAMANDA ÖZGÜR GÖRMEK İSTİYORUZ”

“Vural Paşa’nın geçmişte geçirdiği zatürre nedeniyle ciğerlerinde zaten sorun vardı. Ayrıca birkaç ay önce cezaevinde o da bir fıtık ameliyatı geçirmiş ve yakınlarından öğrendiğim kadarıyla – hastanede hiç dinlenmeden geri gönderilmişti. Vural AVAR Paşama tekrar acil şifalar diliyorum. Kendisini ve cezaevindeki bütün komutanlarımızı en kısa zamanda özgür günlerde görmek istiyoruz. Durum insanlık sınırlarını çok aşmıştır.”

 

28 Şubat generallerinin rütbeleri söküldü