Cezaevindeki Can Atalay’dan mesaj: Umut buradan büyüyerek yeşerecek

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 5:17 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 5:17 pm

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret eden TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay’ın “Umut buradan büyüyerek yeşerecektir” mesajını paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Gezi Parkı Direnişi Davası’ndan tutuklu Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) verdiği “hak ihlali” kararının Yargıtay tarafından tanınmaması nedeniyle tahliye edilmeyen Can Atalay’ın “Umut buradan büyüyerek yeşerecektir” şeklinde mesaj yolladığını söyledi.

Ziyaretle ilgili ANKA’ya konuşan Karaca şu ifadeleri kullandı:

İşte umut tam da burada büyüyecek, umut buradadır, umut buradan büyüyerek yeşerecektir diyor Can Atalay. Biliyorsunuz ilk Can Atalay’ı ziyaret ettiğimde Meclis Başkanvekili oldum ve ziyaretimin ilkini Can Atalay’a yapmıştım. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak milli iradeye sahip çıkmak gibi temel bir görev ve sorumluluğumuz vardı. O gün de bu çağrıyı yapmıştım: Meclis 599 değil 600 milletvekiliyle toplanmalıdır. Çünkü Anayasa bunu emretmektedir. Ancak devam eden süreçte sevgili Can Atalay, ilk çıktığımda Hatay’da depremin acılarını yaşayan Hataylı hemşehrilerimle buluşacağım demişti. Çantamı alacağım hatta babaevine bile gitmeden Hataylı hemşehrilerimle bir araya geleceğim. Onların sorunları için mücadeleye başlayacağım demişti ama maalesef Saray ve siyasi iktidar ve onun borazanlığını yapan yargı, Can Atalay’ın Hataylı seçmenlerle ve Hatay halkıyla buluşmasına izin vermedi.

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Can Atalay’ isyanı: Hep beni sıkıştırıyorsunuz

 

Kaynak: TELE1